Politika

Nagy Márton: „a kormány türelme kezd elfogyni a magas benzinár miatt” - ezt már mondta korábban is

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter - aki a múlt héten a drága benzin miatt régiós ár-összehasonlító oldallal fenyegette meg a kereskedőket - ismét nyilatkozott a magas üzemanyagárakkal kapcsolatban.

A szájkaratén kívül eddig nem sok minden történt

„A kormány türelme kezd elfogyni, ez látszik az elmúlt napok történésein is. Figyelmeztettük a MÁSZ-t és a MOL-t is, hogy azt a megállapodást, amely értelmében a hazai üzemanyagáraknak a régiós középmezőnyben kell lenniük, tartsa be, ugyanis időközben az árak elcsúsztak. Véleményünk szerint 7-9 százalékkal vannak följebb a hazai üzemanyagárak, mint a régiós átlag. De annak érdekében, hogy ne legyen vita arról, hogy pontosan mi is a régiós átlag, a KSH-t bíztuk meg mint független, objektív szervezetet, hogy alakítsa ki ennek módszertanát. Jövő hét péntektől fogja publikálni a szomszédos országok üzemanyagárait, és az átlagokat, utána tud a kormány dönteni, hogy beavatkozik-e vagy sem az üzemanyagpiacon.”

Nagy Márton egy hete behívatta a MOL vezetőit a magas üzemanyagárak miatt, mondván, nem ilyen árakról volt szó a korábbi megállapodásban.

A helyzet azóta semmit nem változott.