Aktuális

Civilek gyűjtenek, hogy legyen cipőjük a siófoki mentősöknek - miközben a „tekintetes fideszes nagyurak” milliárdokkal dobálóznak

Adománygyűjtést indított a Siófoki Mentő Alapítvány, hogy 37 pár cipőt vásárolhasson a siófoki mentősöknek. Összesen 1,2 millió forintra van szükségük, hogy az állomány minden tagja strapabíró cipőt kaphasson - írta meg a magyarnarancs.hu.


Prevenciós előadássorozattal segíti a fiatalokat a Heves és Vidéke Bűnmegelőzési Alapítvány

„Az alapítvány célja és feladata a fiatal generáció felvilágosítása, segítése abban, hogy milyen árnyoldalai vannak a világnak, az életnek, amellyel felnőtté válásuk során szembesülnek, illetve szembesülni fognak. Igyekeztünk úgy kidolgozni a prevenciós előadásokat, hogy azok számukra érdekesek, figyelemfelkeltőek és interaktívak legyenek. Úgy építettük fel az anyagot, hogy a fiatalokat megszólítsuk, az együtt töltött idő érdeklődést keltsen bennünk és kedvet csináljon számukra ahhoz, hogy aktív részesei legyenek a programnak” - olvasható a Heves és Vidéke Bűnmegelőzési Alapítvány prevenciós előadássorozatának bemutatójában.


Négyszer annyi embert lakoltattak ki tavaly, mint 2022-ben

Tavaly megközelítette a járvány előtti szintet a lakásokkal kapcsolatos végrehajtások száma - írja a Mérce Répássy Róbert igazságügyi államtitkár Jámbor Andrásnak adott válasza alapján.


Újabb, 100 millió dolláros megajachtot rendelt a Rose d'Ort gyártó cégtől egy magyar ügyfél - vajon ki lehet az?

Újabb szuperjachttal bővülhet a magyar milliárdosok kvázi közös luxushajóflottája: a VSquare szerint nemrég Magyarországról rendeltek egy jachtot attól a cégtől, amelyik a Rose d'Ort gyártotta.


Franciaországban börtönbe zártak kommentelőket

28 embert ítéltek börtönbüntetésre Franciaország legnagyobb internetes zaklatási ügyében. A 20 és 49 év közötti vádlottak 4-től 18 hónapig terjedő börtönbüntetést kaptak, néhányuk büntetését felfüggesztették. A vádlottaknak ezen kívül 700 eurós pénzbírságot és további 54 000 euró kártérítést is ki kell fizetniük áldozatuknak, Magali Berdahnak, az egyik legnépszerűbb francia influenszernek.


Pottyondy Edina: „Rohadj meg, Rogán Antal!”

Pottyondy Edina humorista és youtuber kedden, kora délután posztolt az Instagram-oldalára az elmaradt YouTube-videójával és Magyar Péter közéleti fellépésével kapcsolatban.


Menesztették Versend polgármesterét, aki 74 millió forintot utalt a saját számlájára

Felmentették posztjáról Versend polgármesterét, Kárász Istvánt, miután a Kúria is megállapította, hogy méltatlanná vált a posztjára. Kárász 2010 óta volt polgármester, azóta a bíróság kétszer marasztalta el.


Súlyos vád: a vezérigazgató szerint Orbán Viktor egy rokonának akart tulajdonrészt szerezni a Sparban

Az Economx által kiszúrt Spar-sztori pénteken indult, amikor a Lebensmittel Zeitung című osztrák élelmiszeripari szaklapban megjelent egy interjú Hans Reisch-sel, a Spar Austria vezérigazgatójával. Reisch ebben arról beszélt, hogy miután bejelentést tettek az Európai Bizottságnál a magyarországi élelmiszerláncokra kivetett különadó miatt kénytelen voltak átszervezni a magyarországi Spar működését és cégstruktúráját, hogy meg tudják védeni a vállalatot „Orbán Viktor karmaitól”.