Aktuális

Egy orosz oligarcha cége vette meg Korda György és Balázs Klári villáját

Másfél év után adta el Budapest II. kerületi villáját a Korda házaspár, amit egy orosz-magyar kettős állampolgárságú üzletember, Timur Rahimkulov egyik cége vásárolt meg.


„Ha háborút akarnak, ám legyen!” - cigányhorda teszi pokollá hatvan lakó életét Budán

A kiemelt környéken levő, gyönyörű panorámájú budai társasházban közel egy éve ismeretlen fogalom a nyugalom, egyetlen család miatt. Az egyik lakó el is költözött - egyelőre csak hetekre -, mert már nem tud nyugodtan élni, pihenni a felső szomszédja miatt. Az egész lakóközösség életét megkeserítik ezek az albérlők, akik többször eláztatták már a házat, s „jókedvükben” olykor bútorokat dobálnak ki az ablakon, fegyverrel fenyegetőznek. A nap nagy részében mulatnak üvöltő zene mellett, a szemetet az udvarra dobálják, sőt, a magasföldszint szemétledobóját is le kellett zárni, mert oda ürítettek. A rendőrség rendszeresen elviszi a családfőt, de csak néhány napos elzárásokra, majd a szabadulásokat persze megünneplik. Az albérlők egy trükkel szerezték meg a lakást, a jelenlegi tulajdonos sem tud ellenük tenni semmit, ráadásul ő is fél.


Borkai: „a Fidesz rosszul kezelte a jachtos kalandomat”

Szerdán megválasztották Borkai Zsoltot a Győri Atlétikai Club elnökének. Az egyik bulvárlapban interjú jelent meg pénteken a szexbotránya miatt a közéletből távozó egykori győri polgármesterrel.


A kormányszóvivő is szereti a focit - csak síkhülye hozzá

Olyan futballelméleti kérdéssel állt elő a Facebookon Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, amire talán még a főnöke sem tudna válaszolni. De lehetséges, hogy a legendás Kölni Futballakadémia egyetlen professzora sem.


Nincs megállás: újabb kínai akkumulátoripari beruházás jöhet Magyarországra

Titokban érkezhet egy újabb kínai akkumulátoripari beruházás Magyarországra. 2 millió euró jegyezett tőkével megalapították a magyarországi leányvállalatát a hongkongi CHR Hangke Groupnak, ami akkumulátoripari gyártóberendezések készítésével foglalkozik, és partnere volt már a Samsung SDI-nak és a CATL-nek is.


Távozó tanítónő: úgy látjuk, esélytelen a küzdelmünk

„Nagyon megvisel, ami történt. Szüleim, nagyszüleim, dédszüleim, nagybátyáim pedagógusok voltak, testvéreim is azok, soha senki sem mondott fel az állásában. De én már nem bírtam tovább” - mondta a Népszavának Bognár Piroska, a hosszúhetényi általános iskola tanítónője, aki kollégájával együtt a napokban mondott fel. Mindketten elsős osztályt vittek volna ősztől.


Ezt is meg merték csinálni: saját embereit ültette a Fidesz a végrehajtók új vezetőségébe

Hadházy Ákos szerint a Fidesznek azért fontos a végrehajtói kar és azért akarja kézzel irányítani, mert amikor meg akarnak szerezni üzleteket, cégeket, akkor nagyon nem mindegy, hogy a végrehajtó a kezükre játszik-e vagy sem. A legutóbbi választás - ahol előre kiszivárogtak a nevek - is azt mutatja, hogy Schadl György lebukása után se változott a rendszer - mondta a független képviselő.


Globális szinten zajlik a kínai típusú diktatúra kiépítése: Magyarországon két éven belül százmilliárdos költségből mindent behálózó arcfelismerő kamerarendszert állítanak üzembe

„Az embereket megfigyelő rendszerek kiépítésével Magyarországon is egy kínai típusú diktatúrát készítenek elő” - mondta az Ultrahang műsorában Szakács Árpád újságíró. „A készülő diktatúra mindenkire le fog majd sújtani, mindegy, hogy milyen ideológiában gondolkodik valaki. A kovidizmus intő előrejelzés volt erre” - jegyezte meg.