Aktuális

Belgiumban megvonják a palesztin gyermekek állampolgárságát

A belga idegenrendészeti hivatal arra kéri az önkormányzatokat, hogy vonják meg az állampolgárságot a palesztin szülőktől született gyermekektől.


Németország is kitiltaná az EU-ból a szélsőséges izraeli telepeseket

Miután az Egyesült Államok vízumtilalmat rendelt el a palesztinokat megtámadó izraeli telepesek ellen, a német kormány az egész Európai Unióra kiterjesztené a szigorítást. A német külügy a hétfői uniós csúcsra utalva azt mondta, érdemes lenne ezt európai szinten is megvitatni. A lépést azzal indokolták, hogy október 7-e óta megszaporodtak a palesztin települések elleni támadások Ciszjordániában. A németek egyben felszólították Izraelt, hogy védjék meg a ciszjordániai palesztinokat a zsidó telepesek brutális támadásaitól.


Nincs könyörület: Izrael megkezdte az alagutak elárasztását a Gázai övezetben, veszélybe került a túszok élete

Az már korábban sem volt titok, hogy Izrael azt tervezi, vizet szivattyúzna a Hamász által használt alagútrendszerbe, hogy így űzze ki onnan a terroristákat. Az amerikai kormány tagjai nagyon eltérő álláspontot képviseltek a kérdésben, mert az akció a túszok életét is veszélybe sodorja. Ám hiába az ellenkezés és az óriási kockázat, Izrael úgy döntött, nem vár tovább.


Izrael utazási figyelmeztetést adott ki több tucat országra a zsidókkal szembeni ellenszenv növekedése miatt

Izrael utazási figyelmeztetést adott ki több tucat országra, köztük az Egyesült Királyságra, Németországra, Franciaországra és Ausztráliára. Az Izraeli Nemzetbiztonsági Tanács a nem alapvető fontosságú utak elhalasztását javasolta.


Már Gáza lakosságának 75 százaléka kényszerült elhagyni az otthonát, de a zsidók nem állnak le, a bombázás folytatódik

Miután pénteken kudarcba fulladt a tűzszünet meghosszabbítása, az izraeli hadsereg növekvő intenzitással támadja Gázát, miközben kormányzati és nemzetközi vezetők követelik a harcok szüneteltetését. Az izraeli miniszterelnök érzi a rá nehezedő nemzetközi nyomást, de azt mondja: „ez a háború végül is a mi háborúnk, mi döntünk”.


Felrobbantották az Oroszországot és Kínát összekötő vasútvonalat

November 30-án, éjjel robbanás történt a Bajkál-Amur vasúti fővonalon a Vlagyimir Besszolovról elnevezett Szeveromujszkij alagútban, amely Burjátföldön (Oroszország) található - olvasható az Ukrajinszka Pravda hasábjain.

Önkezével vetett véget életének a fiát gyászoló 53 éves apa

Holtan találtak rá arra az 53 éves kecskeméti édesapára, akit eltűnt személyként keresett a rendőrség. A férfi holttestére a városban lévő erdőben bukkantak rá. Önkezével vetett véget életének.


Orbán Viktor gúnyos videót készített a budapesti hóhelyzetről

Orbán Viktor miniszterelnök egy TikTok-videóban gúnyolódik a fővároson, és azon, hogy a csütörtöki váratlan havazással ismét sok fennakadás és baleset történt a budapesti utakon.