Aktuális

Kudarcot vallott az oltóanyag, amiből az Orbán-kormány félmillió dózist rendelt

Nem fejleszti tovább koronavírus elleni oltóanyagát, és az Európai Gyógyszerügynökséghez beadott engedélykérelmét is visszavonta a CureVac. A magyar kormány korábban 500 000 adagot rendelt a készítményből.


Rejtett kamerán kukkolhattak, lezártak több sportlétesítményt Budapest XVIII. kerületében

Rejtett minikamerát találtak a Budapest XVIII. kerületi Vilmos Endre Sportcentrum egyik öltözőjében - erről a létesítményt üzemeltető cég, a Városgazda18 számolt be, hozzátéve: azonnal megtette a rendőrségi büntető feljelentést ismeretlen tettes ellen, személyes adatokkal való visszaélés alapos gyanúja miatt.


Brigitte Bardot undorítónak tartja a budapesti vadászati kiállítást

Az évtizedek óta állatvédőként is ismert színészlegenda Nagy Natália színésznőnek küldött levelében fejtette ki a véleményét. A kiállítás szervezőinek azt üzente: „menjetek ti a jó büdös fenébe!”


Pedagógusok: „Amit Orbán Viktor bejelentett, az egy nagy nulla”

Nem tekintik ajánlatnak, inkább a szakma megalázásának tartják a pedagógus szakszervezetek a miniszterelnök péntek reggeli nyilatkozatát, amely tízszázalékos - de csak „lehetséges” - tanári béremelésről szólt.


Többhetes tortúra után végre hozzájutott a kártérítéshez a lúgos orvos áldozata

A bíróság ítélete szerint a lúgos orvosként ismert Dr. Bene Krisztiánnak 15 napja lett volna kifizetnie a 25 millió forintos kártérítést áldozatának, Renner Erikának. Ehhez képest a fizetési határidő július 27-én lejárt, a pénz pedig nem érkezett meg - egészen mostanáig.


Annyi a koronavírus-fertőzött, hogy több iskolában visszatért a távoktatás

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke az InfoRádiónak azt mondta, több iskolában olyan sok a koronavírus-fertőzött, hogy kénytelenek voltak átállni újra a digitális oktatásra. Ez jelzés arra, hogy az oltás szükséges, de nem elégséges feltétel. 


Bálint NatáLia levele Orbán Ráhelhez - változtatás nélkül

Kedves Ráhel! Hallom, az orosz oligarchák által is lakott, gyönyörű Marbellára költöztetek! Legutóbb 2 éve voltunk ott, ezekben a napokban játszott a zongoraművész férjem Lisztet. (Nem, nem a sütialapanyag, hanem a zeneszerző. Tudod, akiről a repteret is elnevezték. Ha nem tudod, nem érdekes.) Mi így terjesztjük a magyar kultúrát: zéró közpénz, pár évtized tanulás, lemondás. Ki-ki tehetsége meg azon értékrend szerint, amit hozott otthonról. Én Kodályt éneklek, a férjem Lisztet játszik, te meg a [email protected] pelenkát dobod az út szélére.


Az AstraZeneca fejlesztői szerint a nátháéhoz hasonlóvá szelídül az új koronavírus, a betegségek is enyhébbé válnak

Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló. Talán.