Aktuális

Ez már beteges: „Stop Gyurcsány, Stop Márki-Zay” címen folytatja aláírásgyűjtését a Fidesz

Nem akasztja meg a Fidesz aláírásgyűjtő kampányát a tény, hogy Karácsony Gergely már az előválasztás második fordulója előtt visszalépett az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek versenyéből. Kocsis Máté hétfőn a Facebook oldalán ugyanis bejelentette, hogy Karácsony nevét Márki-Zay Péterére kicserélve gyűjtik tovább az aláírásokat.


Nem lesz kötelező maszkviselés a zárt terekben

Karácsony Gergely főpolgármester levélben fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez és kezdeményezte, hogy a kormány vagy írja elő a zárt terekben, a tömegközlekedésen, boltokban és más közösségi helyiségekben a maszkviselés, vagy biztosítson lehetőséget az önkormányzatoknak, hogy ezt előírják.


Kudarcot vallott az oltóanyag, amiből az Orbán-kormány félmillió dózist rendelt

Nem fejleszti tovább koronavírus elleni oltóanyagát, és az Európai Gyógyszerügynökséghez beadott engedélykérelmét is visszavonta a CureVac. A magyar kormány korábban 500 000 adagot rendelt a készítményből.


Rejtett kamerán kukkolhattak, lezártak több sportlétesítményt Budapest XVIII. kerületében

Rejtett minikamerát találtak a Budapest XVIII. kerületi Vilmos Endre Sportcentrum egyik öltözőjében - erről a létesítményt üzemeltető cég, a Városgazda18 számolt be, hozzátéve: azonnal megtette a rendőrségi büntető feljelentést ismeretlen tettes ellen, személyes adatokkal való visszaélés alapos gyanúja miatt.


Brigitte Bardot undorítónak tartja a budapesti vadászati kiállítást

Az évtizedek óta állatvédőként is ismert színészlegenda Nagy Natália színésznőnek küldött levelében fejtette ki a véleményét. A kiállítás szervezőinek azt üzente: „menjetek ti a jó büdös fenébe!”


Pedagógusok: „Amit Orbán Viktor bejelentett, az egy nagy nulla”

Nem tekintik ajánlatnak, inkább a szakma megalázásának tartják a pedagógus szakszervezetek a miniszterelnök péntek reggeli nyilatkozatát, amely tízszázalékos - de csak „lehetséges” - tanári béremelésről szólt.


Többhetes tortúra után végre hozzájutott a kártérítéshez a lúgos orvos áldozata

A bíróság ítélete szerint a lúgos orvosként ismert Dr. Bene Krisztiánnak 15 napja lett volna kifizetnie a 25 millió forintos kártérítést áldozatának, Renner Erikának. Ehhez képest a fizetési határidő július 27-én lejárt, a pénz pedig nem érkezett meg - egészen mostanáig.


Annyi a koronavírus-fertőzött, hogy több iskolában visszatért a távoktatás

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke az InfoRádiónak azt mondta, több iskolában olyan sok a koronavírus-fertőzött, hogy kénytelenek voltak átállni újra a digitális oktatásra. Ez jelzés arra, hogy az oltás szükséges, de nem elégséges feltétel.