Politika

Magyar Péter: Orbán helyében kiírnám az előrehozott országgyűlési választásokat

Jelenleg a Fidesz lejtőn van, ami csúszós tud lenni, s jobb időben leugrani róla - fogalmazott Magyar Péter annak kapcsán, hogy ő a miniszterelnök helyében előrehozott választást írna ki. A Tisza Párt alelnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában arról beszélt, hogy ők akkor is meg fogják nyerni a választást, ha idén lesz, de akkor is, ha 2026-ban.

Minden területen szeretne fékeket és ellensúlyokat beépíteni a magyar jogrendbe

„A főpróba jól sikerült, a közönség tapsol, elértünk 30 százalékot, de a valódi előadás az nem most lesz, hanem egy országgyűlési választáson, és addigra már egy teljesen más párt lesz a Tisza Párt, teljesen más eszközökkel és szervezettséggel fogunk rendelkezni" - fogalmazott Magyar Péter. Hozzátette, ezt tudja a Fidesz is, ezért ő Orbán Viktor helyében előrehozott országgyűlési választást írna ki azért, hogy a Fidesz lekerüljön a lejtőről, amin most van.

Jelenleg ez egy olyan pillanat, amikor a Tisza Pártnak még nincs meg a szervezeti struktúrája, még nem léptettünk be sok ezer tagot, még nincs megírva a társadalmi szerződésük pontosan - mondta Magyar, hozzátéve: ők készen állnának egy 2026-os és egy esetleges 2024-es választásra is, ez utóbbi esetben hamarabb végeznék el a szervezetépítést, de ezt is meg fogják nyerni.

Magyar Péter hatalomra kerülés esetén nem zárja ki az alaptörvény-módosítást. Amennyiben az embereket többsége szeretne új Alaptörvényt, akkor természetesen megfontolják a kidolgozását. Azonban ez nem egy gyorsan elvégezhető folyamat, komoly társadalmi vita kell, hogy megelőzze a folyamatot. Kijelentette: minden területen szeretne fékeket és ellensúlyokat beépíteni a magyar jogrendbe, hogy ne történhessen meg még egyszer, ami most történik hazánkban.