Politika

Rejtett tartalék: Bali szigetén van luxusvillaparkja Demszky volt főtanácsadójának! - fotók

A Privát Kopó információja szerint Mesterházy Ernő öt önálló, minden igényt kielégítő luxusvillából álló pihenőkomplexum tulajdonosa.  A villapark Bali szigetén, Seminyak üdülőparadicsomban található. Az „ékszerdobozt” Mesterházy egy olasz üzletembertől vásárolta, 2009-ben. A bűnügyi portál úgy értesült, hogy a szabaddemokraták egykori „érdekharmonizációs menedzsere” földterületeket is vásárolt a gyönyörű szigeten.

 

Ernő szeret lubickolni a jóban...

Az öt önálló, minden igényt kielégítő luxusvillából álló pihenőkomplexum Bali szigetén, Seminyak üdülőparadicsomban található. (Bali sziget Indonéziában. A Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagja, Jávától keletre, Lomboktól nyugatra fekszik.)  A villák egyenként 3-4 szobásak, mindegyikhez úszómedence tartozik. A villapark része egy úgynevezett kiszolgáló főépület, amelyben étterem és bár üzemel, valamint egy szórakoztató ház, billiárdasztalokkal és moziszobával. A Privát Kopó értesülése szerint Mesterházy földterületeket is vásárolt a szigeten, azzal a céllal, hogy azokon idegenforgalmi beruházásokat hajtson végre.

Ismeretes: Demszky Gábor volt budapesti főpolgármester személyes bizalmasát, 2004-től 2010-ig politikai főtanácsadóját - az úgynevezett Hagyó-ügy másodrendű vádlottjaként - folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. A Kecskeméten zajló büntetőperben Mesterházy Ernő tagadta bűnösségét. A vádlott vitatta az ellene folyó eljárás törvényességét. Vallomását írásban nyújtotta be, a tanácsvezető bíró kérdéseire - beszédhibájára és magas vérnyomására hivatkozva - nem kívánt válaszolni.

A férfi 2010. február elejétől június végéig volt előzetes letartóztatásban.

Mesterházy Ernő - aki egy ideig az SZDSZ tanácsadójaként is tevékenykedett - 1997-ben feleségül vette Mécs Mónikát, Mécs Imre SZDSZ-es politikus lányát és ezzel tagja lett a Mécs-Magyar-Demszky családnak. Demszky Gábor második felesége, Hodosán Róza lett Magyar Bálint felesége, akinek sógora Mécs Imre. (Mécs felesége Magyar Fruzsina, Magyar Bálint a testvére).

Mesterházy Ernő 2007-2008-ban tagja volt a TV2 igazgatótanácsának.

Pancsoló fiúk: Aczél Zoltán, Bojár Iván András és Mesterházy Ernő

Emlékeztetőül: Az osztrák Strabag építőipari nagyvállalat magyarországi nagyberuházásokkal összefüggésben elkövetett - egyenként több millió eurós - vesztegetéseiben a korrupciós pénzek „célba juttatását” végző „táskahordó” a Privát Kopónak adott exkluzív interjúban azt állította, „Mesterházy Ernő érdekkörének” is juttatott piszkos pénzeket a Strabag „kijáróemberének” - Aczél Zoltán - megbízásából. A bűnügyi portál megtudta: Mesterházy Ernő, Aczél Zoltán és Bojár Iván András néhány éve együtt pihenték ki a pénzcsinálás „fáradalmait” a Bali szigetén található exkluzív villaparkban. A Privát Kopó információja szerint az akkor Bojár Iván András érdekeltségébe tartozó építészeti magazin - pr-cikkek közléséről szóló - zsíros reklámszerződést kötött a Strabaggal. Bojárral összefüggésben 2013-ban felmerült, hogy szexuálisan bántalmazhatta 5 éves kislányát. A büntetőeljárást a BRFK „bűncselekmény hiányában” megszűntette, anélkül, hogy a cselekmény feltételezett elkövetőjét - tanúként vagy gyanúsítottként - kihallgatta volna. A „Szeretem Budapestet Mozgalom” egyesület 2013-ban 6 millió forint célzott támogatást nyújtott - Budapest Főváros Önkormányzatán keresztül - a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztályának. Az egyesület elnöke akkor Bojár Iván András volt.

(Folytatjuk, mert „más” gondok is felmerültek az „urakkal” kapcsolatban…)

Fotók a Bali szigetén található Mesterházy-vagyonról: