Politika

Befeszült az impotens ellenzék: Molnár Csaba 114 Facebook-hirdetésben kritizálja Magyar Pétert

Az elmúlt harminc nap 125 Facebook-hirdetéséből 114-ben kritizálta Magyar Pétert a DK-s Molnár Csaba, ezekre a posztokra legalább 6,5 milliót költött - írja a 24.hu. A Meta Ad Library szerint ezzel a második legtöbbet költő ellenzéki politikus lett a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájának kampányfőnöke, a 14 milliót költő Dobrev Klára mögött.


Csúnyán lebőgött Gyurcsány pártja: a DK-nak egy 27 ezres városban nem sikerült 216 ajánlást begyűjtenie, egyetlen jelöltjük sem lesz

A június 9-i önkormányzati választáson Békés megye második legnagyobb városában, Gyulán a DK-nek egyetlen képviselőjelöltje sem lesz. Polgármesterjelöltje sem, de az nem meglepő annak fényében, hogy polgármester-jelöltjük sem volt. A tíz egyéni választókerületből kilencben viszont próbáltak képviselőjelöltet állítani, de sehol nem jártak sikerrel: a Választás.hu adatai szerint mind a kilenc nyilvántartásban vételét elutasították.


Egy fideszes javaslat szerint az egyházi személyeknek nem kell majd jelenteniük a gyerekek ellen elkövetett bűncselekményt, ha gyónás útján értesülnek róla

A parlament honlapján megjelent egy törvényjavaslat, amiben az szerepel, hogy az egyházi személyeknek nem kellene jelenteniük a gyerekek ellen elkövetett bűncselekményeket, hogyha arról gyónás útján szereztek tudomást.


Orbán Viktor elvesztette az Economx elleni helyreigazítási perét

Orbán Viktor - első fokon - elvesztette az Economx gazdasági lap ellen indított perét hétfőn, a Fővárosi Törvényszéken - írja a Media1. Egy sajtószemle miatt több lapot beperelt, többek közt a 24.hu-t, a Hírklikket, az Index.hu-t és a 444-et is. A miniszterelnök azokat a cikkeket kifogásolta, amik a SPAR vezérigazgatójának nyilatkozatát idézték. Hans Reisch ebben a magyar oligarchákról beszélt, illetve arról, hogy miért és milyen módon kezdte el kimenekíteni az országból a vagyonát az élelmiszerlánc.


Magyar Péter szerint nem biztos, hogy 2026-ig kell várni a következő választásra

Magyar Péterben, a médiát jól használó volt kormányzati tisztviselőben ma már sokan a nacionalista Orbán Viktor miniszterelnök pozícióját megingató, első komoly fenyegetésnek látják - írta a Reuters hírügynökség szokatlanul hosszú jelentésében, amelyet számos külföldi lap közölt.


Megint nagyképűsködött a Fidesz kommunikációs igazgatója: „elmegyünk szavazni, aztán győzünk, ahogy szoktunk”

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerint Magyar Péterben az emberek felismerik Márki-Zay Pétert, tehát a fideszesek csak elmennek szavazni június 9-én és győznek, ahogy szoktak. Elmondta, hogy neki is volt már vitája a házasságában, de a felesége sosem mondta neki, hogy meg fogja buktatni a kormányt, ahogy Magyar Péter Varga Juditnak. Ezzel azt akarja bizonyítani, hogy Magyar régóta politikai pályára készült már.


Borkai Zsolt: „Nem Orbánnal van a baj, hanem a körülötte lévő emberekkel”

„Mondhatnám viccesen, hogy hölgyekkel nem megyek többet hajóra, csak a feleségemmel fogok hajókázni. De komolyra fordítva a szót: elkövettem egy hibát, amit az ellenzék súlyosan megtorolt. Azt tudjuk, hogy a DK áll az egész mögött, de a Fidesz néhány vezetője is benne volt a megbuktatásomban, még ha ezt nem is tudom bizonyítani” - mondta a Telexnek Borkai Zsolt, aki visszatér a politikába, és elindul a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András ellen az önkormányzati választáson.


Visszalép a jelöltségtől Schadl bizalmasa, aki fideszesként indult (volna) Zuglóban

Kedden írta meg a 24.hu, hogy azt a Garabits Mártont indítja a Fidesz képviselőjelöltként Zuglóban, aki ügyvédként évek óta intézi a súlyos bűncselekmények elkövetésével megvádolt Schadl György végrehajtó irodájának ügyeit, miközben több szálon, családtagjaikon keresztül is kapcsolódik az elmúlt évek leghangosabb korrupciós botrányának főszereplőjéhez.