Politika

Pócs János fideszes országgyűlési képviselő: Brüsszel rosszabb, mint a kommunizmus, nagyobb a diktatúra

Ismét meglátogatta a jászsági térségi tévé stúdióját Pócs János fideszes parlamenti képviselő. Ez a havi program mindig kiváló szórakozás, most sem volt másként.


Amerikai nagykövet: „világok választanak el bennünket a magyar kormánytól”

David Pressman, az Egyesült Államok nagykövete az amerikai-magyar tudományos együttműködés tiszteletére tartott fogadáson mondott beszédet, és meglehetősen éles kritikát fogalmazott meg az Orbán-kormány Oroszország-politikájáról. 


Miért Budaházyéknak, nem pedig fatolvajoknak adott kegyelmet? - kérdezték Novák Katalintól

Novák Katalin köztársasági elnökkel a 24.hu Nagy Gergely Miklós nevű, Paul Lendvai-díjas újságírója készített interjút, alább olvasható az izgalmas részlet, amelyben a „független” köztársasági elnök magyarázni próbálja a bizonyítványát. Nem túl sok sikerrel.


Nagyon kínos: nem jött össze Orbánnak a kézcsók, a moldovai elnök inkább elrántotta a kezét

A magyar miniszterelnök szeret kezeket csókolgatni, most csütörtökön azonban ez nem jött össze neki. Orbán próbálkozása nagyon kínosra sikeredett.


Az Orbán-kormány újabb nagy sikere: az Európai Parlament megszavazta, hogy Magyarország alkalmatlan a soros elnökségre

A Magyarország elleni állásfoglalásra 442 képviselő szavazott igennel, 144 nemmel, és 33-an tartózkodtak. A határozat komoly politikai üzenetet hordoz.


Magyarország előre megy: durván megadóztatják a megtakarításokat - az emelés mindenféle kamatból származó jövedelemre kiterjed

A magyar kormány egy szerda esti rendelettel új adót vezetett be a megtakarításokra. Ennek értelmében a mostani 15 százalékos kamatadó mellett még egy 13 százalékos szociális hozzájárulást (szocho) is fizetni kell a megtakarításokból származó jövedelem után.


Ha befolyásos európai politikus szeretne lenni, ne legyen Orbán Viktor a szövetségese

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök egyik nagyon fontos tanácsadója, Luciano Violante az il Giornale nevű olasz lapnak adott interjút, amelyben szóba került a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is.


Lemondott Rácz Zsófia, aki miatt még törvényt is módosított a Fidesz

Lemondott miniszteri biztosi pozíciójáról Bódi-Rácz Zsófia (tavaly nyáron a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, amely szerint eljegyezte őt párja, az Identitás Generáció nevű radikális szervezet vezetőjeként ismert Bódi Ábel) - derül ki a szerda este kiadott Magyar Közlönyből. A döntés május 31. nap, 23 órától hatályos.