Politika

Pofára esés: az Európai Konzervatívoknak sem kell a Fidesz - Meloni elutasította Orbánt

A Corriere della Sera úgy tudja, Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) nevű EP-frakció vezetője nemet mondott Orbán Viktornak, aki kérte, hogy csatlakozhasson a Fidesz az ECR képviselőcsoportjához. Az olasz lap azt írja, Meloninak ebből több hátránya származna, mint előnye.


Orbán Viktor nem nyugszik bele, hogy eredménytelenül vacsorázott

Hétfőn, éjjel nem hivatalos munkavacsorán vettek részt az Európai Unió állam- és kormányfői, amelynek elsődleges célja az volt, hogy egyeztessenek az uniós intézmények, azaz az Európai Tanács és az Európai Bizottság vezetőinek, illetve a külügyi és biztonságpolitikai főképviselőnek a személyéről.


Döntött a Nemzeti Választási Bizottság: Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

Pénteken, délután befejeződött a Nemzeti Választási Irodában a főpolgármester-választáson leadott érvénytelen szavazatok újraszámlálása. A Nemzeti Választási Iroda péntek este bejelentette, hogy az érvénytelen szavazatok újraszámlálása után Karácsony Gergely nyerte meg a főpolgármester-választást, mindössze 41 szavazattal megelőzve a második helyen végző Vitézy Dávidot. Utóbbi már gratulált is ellenfelének az újraszámolás eredményéhez.


Magyar Péter: Orbán helyében kiírnám az előrehozott országgyűlési választásokat

Jelenleg a Fidesz lejtőn van, ami csúszós tud lenni, s jobb időben leugrani róla - fogalmazott Magyar Péter annak kapcsán, hogy ő a miniszterelnök helyében előrehozott választást írna ki. A Tisza Párt alelnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában arról beszélt, hogy ők akkor is meg fogják nyerni a választást, ha idén lesz, de akkor is, ha 2026-ban.


Gyurcsány már tehertételt jelent az ellenzéki oldalon

Medgyessy Péter értékelte a Partizán vendégeként a vasárnapi választás eredményeit. A volt kormányfő úgy látja, hogy a választási vereség nem okozott teljes összeomlást a baloldalon, a hibák pedig - sok munkával - még kijavíthatók a 2026-os választásokig. Külön kitért a Demokratikus Koalícióra. Gyurcsány Ferencről és Dobrev Kláráról sem feledkezett meg, és kifejtette, jobban tennék, ha a háttérből „mondanának okosakat”.


Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri

Karácsony Gergely főpolgármester a Nemzeti Választási Iroda székhelye előtt tartott rendkívüli sajtótájékoztatót.


Ismét egymásnak feszült Menczer Tamás és Magyar Péter

A Fidesz kommunikációs igazgatója jellemtelen vesztesnek nevezte Magyar Pétert, majd felidézte, hogy a politikus nemcsak a feleségét, de a fiát is elvesztette. Menczer Tamás kijelentését a Tisza Párt alelnöke sem hagyta szó nélkül.


Döbbenet! Véget ér a DK árnyékkormányának munkája, legalábbis eddigi formájában - jelentette be Dobrev Klára

A DK EP-képviselője és eddigi árnyék-miniszterelnöke azt ígéri, teszik tovább a dolgukat, maradnak, akik voltak eddig is: „elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok”.