Politika

Orbán megbízásából ugorhatott neki elhasználódott fideszes nagyvállalkozóknak Pesty László

A Fideszen belüli urizálást és korrupciót az elmúlt időszakban élesen bíráló Pesty László újabb interjút adott, ezúttal a HVG360-nak, amelyben azt állítja, sok megkeresést kap még a Fidesz legfelsőbb köreiből is, de ezek támogató üzenetek. Elárulta továbbá, hogy szeretett volna készíteni tavaly egy filmet, de nem kapott rá állami támogatást, mert egy selyemzsebkendős „producer” kiürítette a kasszát.


Brüsszelben a tárgyalóasztalon van egy terv, amely szerint Magyarország kizárása sem elképzelhetetlen az EU-ból

Kisebb Európai Parlament, valamint a nemzeti vétójogok megszüntetése szerepel abban az intézményi reformtervezetben, amelyet a francia és német kormányok mutatnak be kedden. A Válasz Online cikke hosszabban ismerteti a „független szakértők” által írt tervezetet, amely az EU jelentős átalakulásáról vizionál. Jelzésértékű, hogy a munkaanyagot Németország és Franciaország kormányának képviselői vitték be az Általános Ügyek Tanácsára.


Na, és az elvek, elvtársak? Utálta Orbán rendszerét az egyiptomi származású DK-s - ma már ő a szegedi Fidesz elnöke

A DK tagja volt korábban, és az ellenzéki párt agrárkabinetjében is szerepet vállalt az a Rádi Feriz, akit most választott meg helyi elnökének a szegedi Fidesz. Ezt az a Nagy-Husszein Tibor erősítette meg a szeged.hu-nak, aki akkoriban a DK elnökségi tagja is volt, mellette ő vezette az Agrárkabinetet.


A mindent átható orbáni korrupcióval foglalkozik az NTV német hírtelevízió

Orbán családja és barátai minden trükköt ismernek ahhoz, hogy uniós pénzekből nyerészkedjenek - írta a témáról szóló rendkívül hosszú cikkében a német hírtelevízió a honlapján. Orbán családjának és barátai gazdagságának mértékét mutatja egyebek mellett József főherceg hatvanpusztai volt birtoka, amelyet Orbán apja épít át. A majort egykor a Habsburgok a mezőgazdaság fejlesztését szolgáló mintabirtoknak építették, de az elmúlt években a magyar sajtóban Orbán Viktor miniszterelnök családi és baráti köre gazdagságának jelképévé lett.


Dagad a botrány a Budapest-Bécs vasúti pálya felújítása körül - belebukik Lázár János?

A Közlekedő Tömeg nevű civil szervezet szerint novembertől három hétre teljesen lezárják a Budapest-Bécs-vasútvonalat. A szervezet azt írja, hogy nem a sínekkel, hanem Lázár János fejében van a legnagyobb baj, mert a tárcavezető Magyarország legfontosabb vasútvonalát záratja le.


Róna Péter: a kínaiak megbízásából veszi meg a Liszt Ferenc repteret az Orbán-kormány

A közgazdász a Klubárdió Esti gyors című műsorában vendégeskedett, ahol elmondta, a négymilliárd eurós üzlet azért lenne jó Kínának, mert így még inkább azt csinálhatna nálunk, amit csak akar. Szerinte nem Magyarország fogja eldönteni, hogy Ferihegyen ki száll le, és ki fel - hanem Kína.


Orbán Viktor szerint 50 százalék az esélye, hogy az Európai Unió széthullik

Ugyan Orbán Viktor szombati, kötcsei beszéde zártkörű volt, de Fricz Tamás politológus szerint - aki szintén részt vett az eseményen - a kormányfő arról is beszélt, hogy szerinte 50 százalék esély van arra, hogy az Európai Unió széthullik.


Kubatov Borkairól: „sosem tartottam túl okos embernek, nem ő a legélesebb kés a fiókban”

A Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor nem túl hízelgően nyilatkozott a szexbotrányba belebukott volt győri fideszes polgármesterről, Borkai Zsoltról az Indexnek.