Politika

Matolcsy nyíltan bírálta az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját

Az infláció legyőzéséhez a költségvetésnek vissza kell térnie az egyensúlyi pályára és a kormánynak teljes versenyképességi fordulatot kell végrehajtania - idézi Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét az MTI.


„A fideszesek kiváltságosak, övék az ország, övék a világ, övék minden” - fiatalok tüntettek Orbán korrupt, csaló rendszere ellen

„Bizonyítványt állítunk ki azoknak, akik vizsga helyett egy telefonhívással szereznek jegyet!” - szólt a Minden Fiatal Magyarországa felhívása vasárnap délutánra, a budai Várba, ahol a Szent György térnél, Orbán Viktor miniszterelnök irodájának is helyet adó Karmelita kolostornál tiltakoztak a Völner-botrány hétfőn kipattant fejleményei ellen. 


Így kell szórni a pénzt: három éve havi félmilliót vesz fel a külföldi nyelvtanulásért felelős biztos - a program el sem indult

Összesen 18 millió forintnyi fizetést vehetett fel - eddig - Bartos Mónika fideszes képviselő arra, hogy elősegítse a magyar diákok külföldi nyelvtanulását. Kinevezése óta egyetlen tanulót sem indítottak útnak a járvány miatt, ennek ellenére tavaly, amikor már leállították az az évi programot, meghosszabbították a politikus megbízatását.


Csúnyán „beégették” Varga Juditot

Az áprilisi választásokba való külső beavatkozási kísérletnek minősítette Facebook-oldalán Varga Judit influenszer miniszter, hogy EP-képviselők egy csoportja a napokban arra szólította fel az EU-t, hogy ne hagyják Orbán Viktornak, hogy elcsalja a magyar országgyűlési választásokat.


Hadházy: elég közel jár Rogán Antalhoz az úgynevezett Völner-ügy

Hadházy Ákos szerint itt már nemcsak arról van szó, hogy a végrehajtói kar letartóztatott elnöke elintézett néhány vizsgát a miniszter emberének, hanem arról, hogy ettől a végrehajtói kartól vásárolt egy „alsó hangon félmilliárdos ingatlant Rogán bizalmasa”. „Innentől kezdve nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy elég közel jár Rogán Antalhoz az úgynevezett Völner-ügy” - mondta a független képviselő a Klubrádióban.


Orbán 12 éve oda vezetett, hogy az EU statisztikai hivatala szerint már a románoknál is rosszabbul élnek a magyarok

Jószai Teodóra, az Egységben Magyarországért DK-s országgyűlési képviselőjelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az EU statisztikai hivatala friss kutatást tett közzé az európaiak életszínvonaláról, magyar szempontból lesújtó eredménnyel.


Nincs már messze a legalja: a szolnoki Fidesz szerint az igazi férfi Fidesz-szavazó

Valósággal berúgta a „kampánykocsma” ajtaját a szolnoki Fidesz Facebook-oldala, és egyértelműen ismertették a világgal az ismeretlen adminok a véleményüket arról, hogy ki számít Magyarországon férfinak 2022 elején: hát az, aki a Fideszre szavaz.


Orbán legújabb zsarolása: a gyerekek beoltásának „lesz jelentősége az oktatás szempontjából is” - nem teszi ki az ablakba a válaszokat

Orbán egyszerűen nem tud leállni. Most az iskolás gyermekek szüleit zsarolta meg annak érdekében, hogy beoltassák a csemetéiket.