Politika

Nagy Rudolf: „A Jobbiknak az összefogás önfeladást, leépülést hozott”

A Jobbik májusi elnökválasztásán egy „ismeretlen név” is pályázott a párt vezetői tisztségére. Nagy Rudolf balatoni vendéglátós vállalkozó most ismét harcba száll. Már nem „ismeretlen névként”. Ezúttal is igazi nagyágyúkkal szemben kell felvennie a kesztyűt. Egyre többen vélik úgy az ellenzéki pártban, hogy az őszinte, szókimondó, határozott, világos tervekkel rendelkező férfi lehet az utolsó lehetőség a haldokló politikai szervezet megmentésére. „A Jobbiknak az összefogás önfeladást, leépülést hozott. Feloldódtunk az összefogásban. Az összefogás nem csodafegyver ezt most megtapasztaltuk. Vissza kell találnunk az eredeti úthoz, amely a Jobbik sikereihez vezetett” - nyilatkozta a Pesti Riportnak.


Négyen is versenybe szállhatnak a Jobbik elnöki székéért

Július 2-án ismét tisztújító kongresszust tart a Jobbik, amelyen Gyöngyösi Márton is indul - erősítette meg az ATV értesülését az érintett a Spirit FM műsorában. A jobbikos politikus szerint jelenleg az egyik legfontosabb kérdés a párt konszolidálása, és miután EP-képviselőként kimaradt a Jakab Péter lemondása körüli konfliktusból, az ő megválasztása ezért a konszolidáció irányába mutatna.


Előrehozhatja a Fidesz az önkormányzati választást

2024-ben egy napon lehet az európai parlamenti és az önkormányzati választás - közölte Kocsis Máté, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.


Az MNB volt elnöke nem zárja ki, hogy Magyarország távozik az EU-ból

Simor András, a jegybank korábbi elnöke azt állítja, korábban sosem gondolt arra, hogy Magyarország kiléphet az Európai Unióból, de az utóbbi hetek fejleményei miatt ma már nem zárna ki egy ilyen forgatókönyvet sem.


Már nem helyettes államtitkár Mr. Rick lánya, aki miatt pedig még törvényt is módosítottak

Vasárnap reggel hiába kereste, nem találta a kinevezett új helyettes államtitkárok között Rácz Zsófiát a Hvg. Ugyanis már nem az.


Itt az újabb sarc: az Orbán-kormány még 90 milliárd forintot akar behajtani a kivéreztetett önkormányzatokon

Tízmilliárdokkal több adót szedne be jövőre a kabinet az önkormányzatoktól, amelyek már a rezsiernyő alóli kiszorítást se tudják kigazdálkodni - közölte Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes.


Nem vicc! Potocskáné Kőrösi Anita a Jobbik ügyvezető elnöke - mi jöhet még?

„A Jobbik elnöksége tudomásul vette és elfogadta Jakab Péter lemondását” - írják a párt csütörtök esti közleményében. A párt vezetése délután döntött arról, hogy a közeljövőben tisztújítást írnak, ahol új elnököt választanak, de ennek még nincs nyilvános időpontja.


Végre! Lemondott Jakab Péter a Jobbik elnöki posztjáról - mehet a többi is

Lemondott elnöki tisztségéről a Jobbik elnöke, Jakab Péter. A hírt közösségi oldalán osztotta meg. Mint írta: „a Jobbik tagsága több mint 70 százalékos többséggel választott meg a párt elnökének május 7-én. Hiába. Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását”.