Politika

Itt a bizonyíték arra, hogy Orbán Viktor döntött a pedofil Vásárhelyi János kitüntetéséről

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, frakciószóvivője kedd délutáni sajtótájékoztatóján arról beszélt, egy 2016-os Magyar Közlöny bizonyítja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök személyesen döntött a bicskei gyermekotthon igazgatójának kitüntetéséről.


Novák Katalintól a családtagjai egy része is elfordult a kegyelembotrány miatt

Erről beszélt a lemondott köztársasági elnök egyik rokona, Moldova György özvegye, akit korábban felkért a politikus, hogy legyen a tanácsadója.


„Magyar Péter kritikus megszólalása mélyebb erjedést mutat a Fideszben, mint amit eddig láttunk”

Semmiképpen nem igaz a jobboldali sajtó lózungja, hogy akik a pedofil kegyelmi ügy kapcsán lemondtak, emelt fővel távoztak. Egy ilyen vérlázító ügyben ugyanis nem lehet emelt fővel távozni - mondta a Klikk TV Mélyvíz című műsorában Kovács Zoltán, az ÉS főszerkesztője.


Kubatov Gábor: Magyar Péter „futballistafeleség”

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, a Fidesz pártigazgatója nyilatkozott a Blikknek, egyebek mellett  a NER-ből látványosan kiugró Magyar Péterről is, akit csak futballistafeleségként említett az interjúban.


Az adófizetők pénzén hergeli az embereket a Fidesz-csicska Megafon

„Öngyújtó, sörösüveg és víz a könnygáz lemosására - durva erőszakra készülnek a pénteki tüntetés résztvevői” - ez volt a címe annak a cikknek, amely egy nappal a pénteki tüntetés előtt, csütörtökön jelent meg a Mandineren. Nem az ujjukból szopták ezt a megállapítást, a Reddit egyik felhasználójának posztja alapján készült az írás, amely azután híresült el, hogy a mindenre kapható, egykori náci karlendítéséről ismert Trombitás Kristóf megosztotta a Facebook oldalán.


Egyre erősebb az a hangulat a NATO-ban, hogy Magyarország ellen fel kell lépni, a kizárás is elképzelhető

„Miután a magyar kormányból senki sem fogadta az idelátogató négy amerikai szenátort, felerősödni látszik az a vélemény a NATO-n belül, hogy komolyan fellépjenek Magyarországgal szemben” - mondta Simonyi András a Klubrádióban. A volt NATO-nagykövet hallott már olyan belső véleményt, miszerint Magyarországot ki kell zárni az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéből.


Van pénz lóvéra: kilenc év alatt 1360 milliárd ment el a Rogán-féle központosított kommunikációra

Lassan tízéves a NER állami kommunikációt átalakító és központosító intézménye, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH). A szervezetet, ami a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda fennhatósága alá tartozik, 2014 őszén hozták létre, 2015 óta minden állami szerv csak ezen keresztül rendelhet bármiféle kommunikációs, illetve rendezvényszervezési munkát.


A piti Orbán letöröltette TikTok-oldaláról az Azahriah tehetségét elismerő videóját

Orbán Viktor letörölte (pontosabban letöröltette, hiszen a kormányfő köztudottan síkhülye a számítástechnikához) TikTok-oldaláról azt a videóját, amelyben a fiatal énekesről, Azahriahról beszélt elismerően. A felvétel azzal egy időben tűnt el, hogy a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ beleszállt az énekesbe.