Politika

Orbán a luxusutazásairól: „30 éve így megyek, jövő héten is így fogok”

Ismét megjelent Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben az azonnali kérdések óráján, ahol minden ellenzéki képviselő kérdésére válaszolt. A kormányfő kijelentette: hiába támadják minden héten, a jövőben is elutazik külföldre a magyar illetőségű eseményekre, legyen szó sportról vagy kultúráról. „30 év óta így van, soha senki nem kifogásolta”. Orbán a lekötelezésről azt mondta: „szeretném látni azt az embert, aki engem le tud kötelezni”.

Hiába támadják minden héten...

A jobbikos Szilágyi György arról kérdezte Orbánt, nem érzi-e aggályosnak, hogy Garancsi István luxus magángépekkel utaztatja. Szilágyi szerint „több mint aggályos”, ha a magyar miniszterelnök ilyen értékes luxusutakat fogad el attól, aki tömegével nyeri el az állami pályázatokat, költségevetési pénzeket. Szilágyi szerint azzal nem védekezhet Orbán, hogy magánemberként kapja ezeket az ajándékokat, „soha nem lehet egy miniszterelnök magánember”, hiszen utána nem magánemberként ítélik oda a pénzeket.

Orbán Viktor úgy reagált, hogy gratulál, amiért a jobbikos képviselő „felfedezte a spanyolviaszt”.

Orbán szerint hiába támadják minden héten, a jövőben is elutazik külföldre a magyar illetőségű eseményekre, legyen szó sportról vagy kultúráról. „30 év óta így van, soha senki nem kifogásolta”. Orbán a lekötelezésről azt mondta: „szeretném látni azt az embert, aki engem le tud kötelezni”. A miniszterelnök megjegyezte: Szilágyi engesztelhetetlen dühének oka, hogy a jobbikos képviselő családja komoly hasznot húzott a félkarú rablókból, és ezek betiltása miatt folytat személyes hadjáratot több kormánytag ellen.

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő később ugyanerről kérdezte a miniszterelnököt. Harangozó konkrétan megkérdezte, az idén hányszor repült Orbán ezzel a géppel.

Orbán erre azt mondta, hogy betartja a törvényeket, és megismételte, hogy 30 éve elmegy minden olyan sporteseményre, amely magyar csapatot érint, ha az ideje és a munkája engedi, a görög válogatott meccsre is szeretne elmenni.

Harangozó szerint eddig azért nem foglalkozott senki ezzel az üggyel, mert nem tudott arról a nyilvánosság, hogy ingyen utazik milliárdosok ajándékaként.