Bűnügy

Az Iszlám Államhoz köthető magyar fiatalt fogott el a TEK

A magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez köthető magyar fiatalt fogott el a Terrorelhárítási Központ (TEK) - mondta a TEK főigazgatója az M1 hétfő esti műsorában.


Magyar politikusok és bírók megölésére utasította tagjait egy radikális csoport vezetője

Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának” nevező csoportosulás vezetőit, akik a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.


Megrongálta Székesfehérvár Országalmáját egy félnótás

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai nyomozást folytattak egy budapesti lakos ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 2021. augusztus 27-én, 0 óra 40 perc körül, Székesfehérvár belvárosában, a Városház téren található, szökőkúttal körbevett Országalmára felmászott, ott fotókat készített, majd a műemlék tetején lévő kőkeresztet letörte, ami a vízbe esett.


„C-típusú” harcművészeti bemutató Miskolcon: ütötte-rúgta az őrjöngő „erőforrás” az ellenzéki előválasztás résztvevőit

A Búza térnél szúrták ki először a rendészeti központ térfelügyeleti munkatársai azt a férfit, aki csütörtökön, kora délután több embert is megtámadott Miskolc belvárosában.


Kínos! Drogkereskedő-hálózatot akartak megbuktatni a rendőrök, de csak ők vásároltak kábítószert a két amatőr terjesztőtől

Háromszor is vásárolt a rendőrség egy drogkereskedő párostól Hollandiából csempészett speedet annak reményében, hogy egy drogkereskedő-hálózatot tudnak így lebuktatni. A nyomozók minden alkalommal 2,2 millió forint értékben vettek a tiltott anyagból, később azonban kiderült, csak ők vásárolnak tőlük, senki más.


Így mennek a dolgok Magyarországon: bűnöző ügyvéd befolyásolta az NNI nyomozását, hamis tanúkat szállított a rendőröknek, hogy hatósági segítséggel tönkretegye üzleti ellenlábasát - mindezt főügyészségi „felügyelettel”

2019 tavaszán egy szolnoki vállalkozót lerohantak a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai és a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai. Bűnszervezetben elkövetett, 99 millió forintos pénzmosással gyanúsították akkor. A férfi 14 hónapot töltött letartóztatásban, 12 hónapja - lábán nyomkövető eszközzel - bűnügyi felügyeletben tölti napjait. Azóta kiderült, hogy egykori üzlettársa, egy hírhedt ügyvéd akarta tönkretenni, ellehetetleníteni, aki úgymond menedzselte az ellene zajló nyomozást, hamis tanúkat szállított az NNI-nek, kihallgatásokat szervezett, a vallomások nagy részét ő diktálta a nyomozóknak, úgy, hogy védői meghatalmazással nem rendelkezett, a rendőrségi jegyzőkönyvekben nem rögzítették a jelenlétét, „szellemként” befolyásolta a büntetőeljárást. Az NNI nyomozói ebben nagyszerű partnerei voltak. Mondhatni: tökéletes kiszolgálói. „Nem az a döbbenetes, hogy miket mondott dr. Varga Tamás, mert mondani bármit lehet, hanem az, hogy amiket mondott, azok szinte kivétel nélkül be is következtek, úgy történtek, ahogy ő előre jelezte”- mondta a Privatkopo.hu-nak a több mint 2 éve személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés hatálya alatt álló üzletember. Az alábbiakban egy csúnya ügy hátteréről lebbenti fel a fátylat a bűnügyi portál.


Eszméletlenre vertek egy 12 éves fiút a lepsényi iskolában, kórházban ápolják

A hatodik osztályos Nikolics Martin azután került kórházba, hogy a lepsényi Fekete István Általános Iskolában összetűzésbe került nagyobb, bukott diáktársaival. Kiderült, hogy a brutális bántalmazás következményeként zúzódtak a fiú belső szervei, a szíve, a tüdeje is - írja a Privatkopo.hu


Prostituáltként dolgoztatott lányokat külföldön

A vád szerint egy szolnoki férfi megtévesztéssel, valamint erőszakkal vett rá lányokat prostitúcióra Németországban és Svájcban, az ebből származó keresetük nagy részét pedig elvette. A férfi élettársával szemben pénzmosás a vád.