Bűnügy

Rákos betegektől is pénzt kért a kemoterápiáért a nyíregyházi kórház főorvosnője

Nemrég őrizetbe vették a nyíregyházi kórház egyik főorvosát és asszisztensét azért, mert több alkalommal fogadtak el betegektől, illetve azok hozzátartozóitól hálapénzt a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért, miközben állami egészségügyi jogviszonyban jártak el - írja a Privátkopó bűnügyi portál. A jogszabály által tiltott pénzügyi juttatások elfogadásával a főorvos és az asszisztens rendszeres jövedelemre tettek szert.


Folyamatosan zaklatta volt barátnőjét, a gépkocsiját is megrongálta a férfi, aki ellen számos büntetőeljárás van folyamatban

Hét hónapja számolt be a Privátkopó bűnügyi portál arról, hogy egy budapesti férfi - a tulajdonosokat tévedésbe ejtve és tartva - csalárd módon kaparintott meg egy értékes balatonkenesei nyaralót, úgy, hogy színlelt adásvételi szerződéssel és visszadátumozott, valótlan tartalmú kölcsönszerződéssel jutott annak birtokába. A trükkös vevővel összefüggésben most újabb információk merültek fel: Hajós Józseffel szemben számos büntetőeljárás zajlik, volt barátnője zaklatása miatt pedig a bíróság távoltartását rendelte el.


Ezúttal a családtagjait verte össze a férfi, aki ötször belerúgott a Deák téri késelő haldokló áldozatába

2020 májusában két társaság szólalkozott össze a budapesti Deák Ferenc téren, aminek a vége két halálos áldozattal járó késelés lett. Jámbor Marcell akkor a vád szerint ötször rúgta fejbe az egyik haldoklót.


Kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt rendeltek el nyomozást a neves korcsolyaedző ügyében

Noha a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) a fegyelmi eljárást megszűntette Sebestyén Júlia műkorcsolya-edzővel szemben, úgy tudni, hogy az ügy már a rendőrségen van: nyomozást rendeltek el kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt.


Amerika valódi arca: fekete bűnözők ölték meg Bagdy Emőke fiát

Több késszúrással megölték Bagdy Emőke fiát az Egyesült Államokban - tudta meg a Blikk. A pszichológus a lapnak megerősítette a hírt, hogy teológus fia az áldozat, akit szerinte tőrbe csaltak, és nem igaz a tettes állítása, amely szerint önvédelemből szúrta meg többször a mélyen hívő, 53 éves Császár Zsoltot.


Egy rendőrnek maradandó fogyatékosságot, társának súlyos sérüléseket okozott a cigány

Kedden tartotta tárgyalását a Miskolci Járásbíróság annak a cigánynak az ügyében, aki 2022 márciusában, Miskolcon frontálisan nekiütközött egy őt megállítani szándékozó rendőrautónak. Négyen sérültek meg, a sofőr pedig elszaladt.


Megverte a háziorvosát egy idős férfi, mert az nem állította ki neki a jogosítvány meghosszabbításához szükséges szakvéleményt

Vádat emeltek egy 69 éves szécsényi férfi ellen, aki először durván beszélt a háziorvosával, majd meg is ütötte őt - közölte az ügyészség.


NAV-nyomozás indulhat a CÖF „háborúpártiak” kampánya miatt

A Fidesz és a kormány szatelitszervezete, a CÖF 2021-ben alapított cége, a Kövess minket 2022 Kft. a cégnyilvántartás szerint 2021-ben és tavaly 121 és 177 millió forintos veszteséggel működött, a két év alatt az összes árbevétele a 150 milliót is alig haladta meg. Közben viszont ez a cég nagyjából egymilliárd forintot költött az ellenzéki politikusokat lejárató „háborúpártiak” kampányra. Ez szúrt szemet a DK-s Vadai Ágnesnek, aki fel is tette a kérdést a legfőbb ügyésznek: honnan volt erre pénze a CÖF-ös Kövess minket-nek?