Sport

Az úszók elnöke beszólt Gyárfás Tamásnak

Sajnálatosnak nevezte Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, hogy Hosszú Katinkának az úszás és a felkészülés helyett bürokratikus akadályokkal és áskálódásokkal kell foglalkoznia. A Tényeknek nyilatkozó sportvezető, az exelnök Gyárfás Tamásnak is üzent.

 

A magyar úszók érdekeinek képviseletét várja Gyárfástól...

Néhány nappal ezelőtt bombaként robbant Hosszú Katinka levele, amelyben komoly kritikát fogalmazott meg a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) működésével kapcsolatban. A háromszoros olimpiai bajnok sportoló a közösségi oldalán tette közé szerda reggel írását, amelyben elsősorban azt nehezményezi, hogy a FINA úgy dönt szabályváltozásokról, hogy nem kérdezi meg előtte a versenyzőket, sőt olyan újításokat vezet be, amelyekkel korlátozza legjobbjait. Hosszú szerint a világkupákat érintő módosítások hosszú távon megfojtják azt a versenysorozatot, amely néhány év alatt a sportág legfontosabb szériája lehetne.

A TV2 Tények című műsorának nyilatkozó Bienerth Gusztáv azt mondta, hogy sajnálatosnak tartja, hogy Katinkának az úszás és a felkészülés helyett bürokratikus akadályokkal és áskálódásokkal kell foglalkoznia. „A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökeként én személyesen is mindent megteszek annak érdekében, hogy ez a vita rendeződjön a nemzetközi szövetség és Hosszú Katinka között” - mondta az elnök.

Bienerth nem mulasztotta el, hogy elődjének, a jelenleg a FINA alelnökeként dolgozó Gyárfás Tamásnak (fotónkon) is üzenjen. „Nagyon remélem, hogy a FINA-ban dolgozó magyar, Magyarországot képviselő tisztségviselők a magyar úszók és Hosszú Katinka érdekeit fogják képviselni.”

„Gratulálok FINA, így sikerült biztosítani, hogy nem úszhatok és nyerhetek annyit idén… De mást nem” - közölte Facebook-oldalán Hosszú Katinka, aki 2012 óta minden évben megnyerte az összetett pontversenyt, és csak tavaly 386 ezer dollárt (106 millió forint) keresett, és 73 aranyérmet gyűjtött.