Politika

Itt a bizonyíték arra, hogy Orbán Viktor döntött a pedofil Vásárhelyi János kitüntetéséről

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, frakciószóvivője kedd délutáni sajtótájékoztatóján arról beszélt, egy 2016-os Magyar Közlöny bizonyítja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök személyesen döntött a bicskei gyermekotthon igazgatójának kitüntetéséről.

Orbán és a pedofil Vásárhelyi

A Demokratikus Koalíció közleményében azt állítja a párt, Orbán Viktor felelősségét bizonyítja „a Magyar Közlöny 2016. évi 122. száma, amiben az áll, hogy Orbán Viktor adott Magyar Bronz Érdemkeresztet a pedofília miatt elítélt Vásárhelyi Jánosnak, 5 évvel azután, hogy kiderült: a bicskei gyermekotthon igazgatója molesztálja a rábízott gyerekeket”.

A kormány által 2016-ban kiadott hivatalos dokumentum szerint személyesen Orbán Viktor volt az előterjesztője, és az ellenjegyzője is a kitüntetésnek, amit „a hátrányos helyzetű gyermekek nevelése és önálló életre való felkészítése iránti példaadó elhivatottsággal végzett munkája elismeréseként adott Vásárhelyi János, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója részére”.