Sport

Lötyögés a semmibe: rommá verte a Fradi az Újpestet

A bajnoki címvédő Ferencváros vasárnap lépett pályára az ellen az Újpest ellen, amely nemrég váltott tulajdonost, és került a Mol kezébe. Végül meglepően sima mérkőzés lett a már csupán nevében magyar derbi.

Nagytakarításra van szükség Újpesten

Az Újpest bátran kezdte a mérkőzést, magasan támadta le ellenfelét, a Ferencváros pedig bizonytalan volt az első percekben. Az első félidő nagy részében azonban egyik csapat sem vállalt sok kockázatot, emiatt jó darabig nem alakult ki komoly helyzet. A nagy küzdelmet, kemény párharcokat hozó mezőnyjátékban sok volt a hiba mindkét oldalon.

A góllövőlistán éllovas Varga révén szerzett vezetést az FTC, a válogatott csatár Katonától kapott jó átadást középen, kicselezte védőjét, majd Banai mellett a kapuba lőtt. A 45. percben megint ez a két játékos hozott össze gólt, ezúttal Katona jobbról passzolt középre Varga pedig az ötösről a hosszúba pörgetett.

A második félidőre három helyen változtatott az összeállításon Mészöly Géza, az Újpest éppen ezen a napon 57 éves vezetőedzője, majd sérülés miatt hamar negyedik cserére is kényszerült. Aktív, de kapura továbbra is veszélytelen volt a hazai csapat. Hatvan perc elteltével Dejan Stankovic is hármat cserélt, majd az egyik újonnan pályára lépő játékos, Marquinhos nagyon hamar gólpasszt adott Loncarnak. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, ráadásul Loncar előkészítőként is jó volt, kétszer hozta helyzetbe a Vargához hasonlóan duplázó Pesicet. A mérkőzés végére szétesett a hazaiak védelme, a lila-fehér játékosok szinte a seggükön vették a levegőt, emiatt a Ferencváros a meccs utolsó negyedében könnyen alakított ki helyzeteket.

Pesti Riport: Ami a látottak alapján biztosan kijelenthető: a bajnokság befejezését követően ebből az Újpestből egyetlen játékost sem szabad megtartani, el kell zavarni Banaitól Csobothig, Pauljevictől Ganeaig mindenkit, és teljesen új csapat felépítéséhez kell hozzákezdeni. Már amennyiben az új tulajdonos valóban komoly célokért küzdő együttest akar, és nem a kiesés szélén tántorgó Szánalmas FC-t. Amit most zajlik a Megyeri úton, az lötyögés a semmibe. Megint.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Újpest FC-Ferencvárosi TC 0-5 (0-2)
Szusza Ferenc Stadion, 11 300 néző, v.: Berke
gólszerzők: Varga B. (36., 45.), Loncar (65.), Pesic (75., 82.)