Sport

Sikeredző veheti át az Újpest irányítását

Felbontotta szerződését a Sabab al-Ahlival Marko Nikolics, a Fehérvár korábbi vezetőedzője, aki sajtóhírek szerint visszatérhet az NB I-be, mégpedig az Újpest kispadjára, amely nagy átalakuláson megy keresztül.

A hírek szerint minőségi játékosok is fognak érkezni

Marko Nikolics két éven át, 2017 és 2019 között irányította a Fehérvárt, amellyel bajnoki címet és Magyar Kupát nyert, továbbá az Európa-liga csoportkörébe juttatta a csapatot.

2020-ban a Szpartak Moszkvánál kapott munkát, de egy év után távozott is. Két év pihenőt követően 2023 nyarán került legutóbbi klubjához, az emírségekbeli al-Ahlihoz, amellyel már biztosan a második helyen zárja a bajnokságot, emellett megnyerte a Szuperkupát (31 tétmérkőzésen átlagosan 1.97 pontot szerzett). Ugyanakkor ez sem volt elég a maradásához, az emírségekbeli klub kedden bejelentette, hogy közös megegyezéssel távozik Nikolics, és az utolsó, immár tét nélküli bajnokin sem ő áll majd az oldalvonal mellett.

A 44 éves szerb búcsúja azért is érdekes, mert több portál korábban arról írt, hogy a tulajdonosváltáson átesett Újpestnél Nikolicsot szeretnék vezetőedzőnek.