Sport

ZTE: Pavicevic Újpestre tart?

Bár a ZTE kedden hivatalosan is közölte, hogy az eddig elmaradt tartozásait rendezte, így visszakaphatja az átigazolási jogunkat, hiába vártak az erről szóló MLSZ-határozatra. Azt a hírt, hogy Darko Paviceviccsel szerződést bontottak volna, cáfolta a klub.

Távozna a támadó

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága mintegy három hete, január 21-i ülésén határozott úgy, hogy a Simon Antal volt vezetőedzővel szemben pénzügyi tartozás miatt a ZTE sportszervezet vonatkozásában a labdarúgó igazolásához (átigazolásához) való jogot 2014. április 30. napjáig megvonja.

A ZTE FC február 11-én, kedden aztán azt közölte, hogy az eddig elmaradt tartozásait rendezte, így visszakaphatja az átigazolási jogát, és hogy már csak erre a határozatra várnak az MLSZ-től, amely azonban azóta sem született meg hivatalosan. Az átigazolási időszak február 21-ig tart, addig van mód esetleges új játékosok szerződtetésére, ezért az NB II-es klubnál remélik, hogy addig ez az ügy és a klub körüli helyzet is végleg rendeződik.

Ugyancsak a ZTE kapcsán jelent meg az a hír a mai napon az egyik sportlapban, hogy Darko Paviceviccsel több mint öt év közös munka után szerződést bontott a klub, és hogy a montenegrói csatár az Újpesthez tarthat. Ezt azonban cáfolta a cégvezető, Dézsi Attila.

- Az állítás nem igaz, a klub aláírásra jogosult vezetői közül szerződésbontást senki sem írta alá a játékossal - tájékoztatta a ztefc.hu-t Dézsi.

A zalaegerszegi önkormányzat pénteki döntése értelmében 50 millió forintos támogatást kap a labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE, ennek feltétele az, hogy Nagy Ferenc többségi tulajdonos aláírja a klub eladására vonatkozó előszerződést az önkormányzattal.