Sport

Az NB I egyik legjobb kapusa Újpestre tart

Sajtóhírek szerint már át is esett a klubváltásokkor kötelező orvosi vizsgálatokon, így célegyenesébe ért a mezőkövesdi kapus, Riccardo Piscitelli Újpestre szerződése.

Piscitelli a közösségi oldalán megerősítette, hogy a Megyeri útra tart

Olasz kapussal erősíthet a következő idényre az Újpest FC. A labdarúgó NB I-ben jelenleg 10. helyen álló alakulat a hírek szerint mindenben megállapodott Riccardo Piscitellivel, aki a legutóbbi fordulóban már nem is lépett pályára a Mezőkövesd színeiben. Az AC Milannál nevelkedett, korosztályos olasz válogatott játékos szerződése júniusban fut ki jelenlegi állomáshelyén, a jó eséllyel az NB II-be zuhanó matyóföldieknél.

Úgy tudni, már orvosi vizsgálaton is részt vett és mivel Mezőkövesden a nyáron lejár a szerződése, már alá is írhat a lilákhoz. Ő lehet az első igazolás, mióta hivatalosan is megtörtént a tulajdonosváltás a liláknál.

Piscitelli a közösségi oldalán kapott üzenetekre válaszul megerősítette az Újpest-szurkolóknak, hogy a Megyeri útra tart.

Piscitelli 2021 óta szerepel az NB I-ben, Magyarországon eddig csak Mezőkövesden játszott. Előtte azonban megfordult alacsonyabb osztályú olasz klubok mellett a román Dinamo Bucuresti-ben, és a portugál CD Nacionalban is.

Mezőkövesden 62 tétmérkőzésen szerepelt eddig, ezek közül tizenhetet hozott le kapott gól nélkül.

Nem hivatalos hírek szerint a kiesőjelölt klub legeredményesebb csatára, Stefan Drazsics is az Újpest FC-nél köthet ki a nyáron.