Sport

Dárdai Pál lehet nyártól az Újpest FC vezetőedzője

Rövid időn belül már második alkalommal merül fel Dárdai Pál neve, mint az Újpest FC következő vezetőedzője. Már az új tulajdonoshoz, a MOL-hoz közel álló személyek is megerősítették, hogy tervben van a magyar szakember szerződtetése.

Hosszútávon számolnának vele Újpesten

Mint ismert, Dárdai Pál jelenleg a német másodosztályban játszó Hertha BSC vezetőedzője, ahol már harmadik turnusában vezeti a fővárosi csapatot. A magyar szakember több, mint egy évtizeden keresztül tartózkodott Németországban profi labdarúgó pályafutása alatt, itthon mindössze karrierje korai szakaszában fordult meg - Pécsett és a fővárosi BVSC-nél. Dárdai letette névjegyét Magyarországon is, azonban ezt már csak edzőként, amikor a 2014/15-ös szezonban a válogatottat hét mérkőzés alkalmával irányította, igen eredményesen - négy győzelem, két döntetlen és mindössze egy vereség.

A Berlinben elért sikerek és a válogatott élén letett névjegy a tulajdonosváltáson átesett újpesti vezetőknek is igen meggyőző. A MOL Vagyonkezelő Zrt. és az Újpest 1885 Futball Kft. között létrejött február eleji megállapodás után Mészöly Gézát tették az UTE kispadjának élére, aki korábban is állt már a klub alkalmazásában. Mészöly - habitusának is köszönhetően - szinte rögtön egy többmeccses eltiltással kezdte második újpesti edzői szakaszát, azonban amióta már nem csak lélekben lehet a pálya mellett a csapattal az eredmények is elkezdtek javulni.

Dárdai Pál neve az utóbbi időben felmerült a magyar sajtóban is, mint az Újpest hosszú távú projektjének egyik alappillére. Április elején már az Újpesti Hírmondó is megerősítette, hogy egy, a MOL-hoz közel álló forrás elmondta a portálnak, a vállalat komolyan fontolóra vette Dárdai Pál szerződtetését a vezetőedzői posztra. Ez a lépés logikusan illeszkedne a MOL azon törekvésébe, hogy megerősítse jelenlétét a magyar labdarúgásban, és hosszú távon emelje annak színvonalát.

Újpesten bíznak abban, hogy Dárdai érkezésével teljesen új szemlélet és minőség érkezne a magyar labdarúgásba, amelyből nem csak a klub, de Magyarország labdarúgása is profitálna.

A portál kereste az Újpest FC-t is a hírekkel kapcsolatban, azonban válaszukban elutasították, hogy nem hivatalos információkat kommentáljanak, mint kiemelték: „Amennyiben közölni szeretnénk híreket az Újpest FC-vel kapcsolatban, úgy azt a klub a megfelelő időben és helyen meg is teszi.”