Sport

Kirúgták Hosszú Katinka volt edzőjét egy 15 éves lánynak írt üzenet miatt

Egy fiatal lánynak írt üzenet miatt a Bajai Spartacus klub harminchárom év után megvált Pass Ferenctől, aki a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nevelőedzője volt.

„Ha valaki akarja, félreértheti a Messengeren küldött mondatokat”

Egy szülői bejelentést követően a múlt héten kirúgták Pass Ferenc elismert úszóedzőt a Bajai Spartacus klubtól, mivel olyan üzenetet küldött egy fiatal lánynak, amelyet az egyesület szerint nem kellett volna

A kínos ügyben az érintett eleinte nem kívánt megszólalni, ám kedden Pass Ferenc a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy egy félreértett üzenet miatt került ilyen helyzetbe.

Tény, ha valaki akarja, félreértheti a Messengeren küldött mondatokat, de semmi ilyen szándékom nem volt, semmilyen hátsó szándék nem vezérelt. Semmi bűnöset nem tettem. Az egyesületem ennek ellenére rögtön felmondott. Harminchárom éve dolgoztam itt, soha semmilyen konfliktusom nem volt sem gyerekkel, sem szülővel, legfeljebb szakmai vitám” - mondta, ám az nem derült ki, hogy pontosan mi is állt az üzenetben. 

Sajtóértesülések szerint az ügyben szereplő 15 éves úszólány nem is volt az edző tanítványa, csak olykor beszéltek néhány mondatot az uszodában, vagy Messengeren váltottak pár szót. Pass Ferenc szerint a legutóbbi üzenetét értették, magyarázták félre. Az edző azt mondta, nagyon felzaklatta őt a történet. Hozzátette, a családtagjai mellette állnak, de nekik sem egyszerű. „Olyan ügyben kéne védekeznem, vagy bizonyítanom bármit, amit nem követtem el” - fogalmazott.