Sport

Kanadai sztáredző lett az Újpest jégkorongozóinak új vezetőedzője

A Csíkszeredával kétszeres Erste Liga győztes Jason Morgan váltja a leköszönő finn Markus Juurikkalát az UTE jégkorongcsapatának kispadján. A játékosként az NHL-ig jutó kanadai szakember az elmúlt három évben Németországban, aztán Skóciában edzősködött, most a Glasgow Clan csapatától érkezik a Megyeri útra.

„Vezetésemmel az UTE végre versenyben lehet a végső győzelemért”

A lila-fehérek új vezetőedzőjét Magyarországon nem kell bemutatni, Jason Morgan játékospályafutásának lezárása után ült a DVTK, a Debrecen, a Dunaújváros és a Sportklub kispadján is, a székelyföldi csapattal két Erste Liga győzelmet is bezsebelt, korábban a DVTK Jegesmedvékkel MOL Ligát nyert, méghozzá edzői pályafutása első évében. A 47 éves szakember nagy izgalommal várja új feladatát az Újpestnél.

„Nagyon izgatottak vagyunk az egész családommal, hogy Újpest lesz az új otthonunk” - mondta az utehoki.hu-nak Jason Morgan. „Mondhatom, hogy ismerem az Erste Ligát, és hiszek abban, hogy vezetésemmel az UTE végre versenyben lehet a végső győzelemért. Várom, hogy megkezdhessem a munkát a csapattal, és hogy elkezdődjön a szezon. Komoly kihívások várnak ránk, biztos vagyok benne, hogy ezt átérzik a játékosok is, akik magukra ölthetik az Újpest mezét."

Az új szakvezető arról is beszélt, hogy amikor az ellenfél csapat edzőjeként érkezett a Megyeri útra, akkor is sokszor lenyűgözte az újpesti pálya légköre.

„Az ellenfél edzőjeként is szerettem a Megyeri úton játszani, hiszen a drukkerek mindig jó hangulatot teremtettek. Tegyünk meg most mindent együtt a jó szereplésért! Köszönöm a szívélyes fogadtatást és támogatást, amit a klubtól eddig kaptam!” - tette hozzá együttesünk új vezetőedzője. 

Jason Morgan segítője Kovács Viktor lesz, ő már az előző szezonban is másodedzőként dolgozott az UTE első csapatánál.