Aktuális

Vitézy Dávid: „A közösségi közlekedésben az ember nem tudja, éppen milyen testnedvbe ül bele”

Vitézy Dávid, a Budapestért Egyesület és az LMP közös főpolgármester-jelöltje egy hosszú interjúban mesélt arról, hogy a programjának 101 pontja mennyivel részletesebb és információgazdagabb, mint Karácsony Gergely és Szentkirályi Alexandra pontjai együttvéve, s noha nem kilóra mérik, mégis övé az egyetlen, valódi program az aspiránsokéi közül.

„Ketten vagyunk esélyesek Karácsony Gergellyel”

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy hosszabb interjúban a HVG-nek elmondta, hogy mit gondol Magyar Péterről, hogy miért nem támadja őt is ugyanúgy a propagandamédia, hogy mi lenne az első intézkedés, amit győzelme esetén megtenne a fővárosban, de szót ejtett arról is, hogy „rendszeresen fordul elő a közösségi közlekedésben, hogy az ember nem tudja, éppen milyen testnedvbe ül bele”.

A beszélgetés főbb pontjai alább olvashatók:

Vitézy Dávid győzelme esetén első intézkedése a BKK létrehozása lenne, hogy a járműveken felbukkanó hajléktalanok, kéregetők, zaklatók és fogdosók ne zaklassák az utasokat.

Szakembereket delegálna a főváros összes közszolgáltató cégének irányító testületébe pártkatonák helyett. „Ne kezeljük pártpolitikai kifizetőhelyként mondjuk a BKK igazgatóságát, ne az legyen, hogy minden frakció beültet oda valakit, aki jó elvtárs” - mondta.

„Az ellenzék joggal kritizálja a propagandarendszerét a kormányzatnak, hogy közpénzből a kampányidőszakban népszavazásokat hirdetnek, de a városháza ugyanezt csinálja” - utal a „lakógyűlésnek álcázott rejtett politikai kampányra” az LMP jelöltje.

A rákosrendezői maxi-Dubajjal véleménye szerint nem a felhőkarcoló a baj, hanem az, hogy a kormány „teljesen szabad kezet ad” a befektetőnek, kontroll nélkül. Erről viszont érdemesnek tartana kiírni egy népszavazást.

„A Kossuth Lajos utca és a Rákóczi út egy sebhely a városban, a balkáni jelző sem jó rá, mert ilyen közállapotok már Tiranában sincsenek” - véli a szakpolitikus, ezzel mindenképpen kezdeni kellene valamit.

Magyar Péterről azt tartja, hogy sok mindenben igaza van (például, hogy a két nagy politikai tömb - a Fidesz és a DK - egymást tartja életben) és reméli, hogy a Magyar által megszólított, eddig politikai agóniában szenvedők szavazataiból neki is csurran-cseppen néhány.

A propagandamédiáról azt tartja, hogy azért nem őt támadják, mert a kormány minden erejével Magyar Péterre fókuszál.

„Ketten vagyunk esélyesek Karácsony Gergellyel, de bármelyikünk nyeri is meg, együtt kell működnünk más pártokkal a közgyűlésben” - viszont szigorúan csak a programja mentén, ami sokkal részletesebb és kiterjedtebb, mint Szentkirályi Alexandra kormánypárti és Karácsony Gergely regnáló főpolgármesteré együttvéve. Ezt tartja az „egyedüli, valódi főpolgármester-programnak”.

A kormánnyal véleménye szerint akkor is lesz konfliktus, ha ő nyer, viszont a főváros a kormány nélkül is elég sokat tudna lépni, de Karácsony nem használja ki a város mozgásterét.