Aktuális

Nem tudnak leállni: az utolsó simításokat végzik a Mészáros Lőrinc és családja tihanyi rezidenciáján

Belakták a számtalan biztonsági kamerával őrzött félhektáros ingatlant: három épület, medence, napozóteraszok, sziklakert mesterséges patakkal. A korona a telek közepén: két szoboragár egy kagyló formájú szökőkút tövében, amint a körforgalmat fürkészi. Úgynevezett vadászbarokk kompozíció. Hogy mennyire sikerült tartani a „nem lakóépület” kategóriát, az jól látható a képeken.

Puritán hajlék...

Az 5500 négyzetméteres ingatlan idén februárban lett teljes egészében Mészárosék tulajdona, miután több részletben megvették Eppel János (a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke) tulajdonrészét. Ifjabb Mészáros Lőrincé a telek 3/5-e, a fennmaradó 2/5 az Ekho magántőkealapé, ami Mészáros Lőrinchez köthető.

Egy múltbeli telekösszevonást követően hízott ekkorára a 03/49 helyrajzi számon nyilvántartott telek, majd 2022-ben megkezdődött az építkezés, a gazdasági épület felújítása és bővítése, nem lakóépület funkciójú besorolással. Hogy mennyire sikerült tartani a nem lakóépület kategóriát, az jól látható a képeken, napozóágyak, kanapék, fotelek, ebédlőasztalok, ameddig a szem ellát. A tavaly nyári adásvétellel Mészáros Lőrinc fia azt is vállalta, hogy öt évig nem adja el a termőföldet, és azt mezőgazdasági tevékenység céljára használja.

A Tihanyi-félsziget része a világörökség-várományos Balaton-felvidéki kultúrtájnak. Borospincék, nádtetős parasztházak, tájba illeszkedő épületek jellemezték sokáig a területet, aztán megérkezett a NER. Mészároséknak sem ez az első ingatlanuk itt, félmilliárdért vettek medencés nyaralónak látszó gyümölcsöst Tihanyban 2020-ban. Az eladó szintén Eppel János volt.

Folytatódik a fideszes harácsolás

Vélhetően nincs még egy olyan nemzeti park a világon, melynek területén annyi luxusnyaralónak látszó gazdasági épület lenne, mint Tihany egyik páratlan panorámát kínáló területén, Óváron. Az egykori halászfalunak tényleg erről a részéről nyílik a legszebb kilátás a Balatonra.

Mészáros Lőrinc és felesége is itt, ugyanabban az utcában vettek több mint 500 millió forintért „gyümölcsöst”, ahol Rogán Cecília és Dzsudzsák Balázs nyaralója található, nem messze a hírhedtté vált építési gödörtől.