Aktuális

Pesty László: 95 százalékban egyetértek Magyar Péterrel, de a Fideszre szavaztam

Bár Pesty László „hallatlanul szimpatizál” Magyar Péterrel, de nem ért vele egyet a Fidesz eltakarításában. A jobb sorsra érdemes filmes azt állítja, hogy a Tisza Párt EP-listájának első tíz helyén mind „globalisták” állnak, továbbá azt is elárulta, hogy a Fideszre voksolt a június 9-i választásokon.

 

Nehezen követhető a gondolatmenete

„95 százalékban Magyar Péter mellett állok. A maradék 5 százalékban sem ellene vagyok, csak lehet, 5 centivel többet kockáztatott, mint én” - mondta Pesty László még februárban, amikor Magyar Péter először jelent meg a nyilvánosságban. A filmrendező már akkor is egyetértett Magyarral abban, hogy a „Fidesz testén élősködő piócákat le kéne vágni onnan”.

Pesty arról beszélt a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában, hogy „tartja a 95 százalékos tétet, de nem emel”. A fennmaradó 5 százalékról azt mondta, hogy ő a Fidesz „orkoktól való megtisztításában érdekelt”, a Tisza Párt alelnöke a Fidesz eltakarítását tűzte ki célul.

A Pesty Fekete Doboz alapítója azt állítja, hogy a januári értesülésihez képest vannak újabb „durva sztorijai”, amelyek publikálásával megvárja a szeptembert, mert a nyáron mással szeretne foglalkozni. (Ez az ember valamire mindig vár, gyakorlatilag hosszú hónapok óta csak szájkaratézik, konkrétumokkal eddig nem szolgált, és vélhetően nem is fog - Pesti Riport.)

„Support local against global!” (Támogasd a helyit a globális ellenében!) - szól a Gerilla.hu jelmondata. A honlapot alapító Pesty László hangsúlyozta, hogy ezen mottó mentén sem ért egyet Magyar Péterrel, mivel a Tisza Párt EP-listájának első tíz helyén „globalisták” foglalnak helyet. Hozzátette, vannak közöttük olyanok, akik Washingtonba, Brüsszelbe vagy „sáros nemzetközi multikhoz” vannak bekötve. Ugyanakkor, azt is elismerte, hogy keletről a kínai akkugyárak képében ugyanúgy közelít a globalizmus, mint nyugatról.

Pesty „hallatlanul szimpatizál” Magyar Péterrel, ugyanakkor nem ért egyet a Tisza alelnökének azon kijelentésével, miszerint „most jön a tiszta rendszerváltás”. A filmrendező szerint a rendszerváltás már 34 évvel ezelőtt lezajlott - igaz, nem volt rendben -, de ezt újracsinálni már nem lehet. Ugyanakkor a „tiszta” jelző révén már jobban egyet tud érteni ezzel a célkitűzéssel.

Lehet, hogy rosszul sikerült a rendszerváltás, de anélkül Magyar Péter ma nem vonulhatna az Andrássy úton százezer emberrel,  mert különben „jönnének a Yamaha-motorokkal, ahogy annak idején a rendőrök, és gumibottal a fél bandát hülyére vernék, és őrizetbe vennék” - fogalmazott Pesty.

Az interjú zárásaként Pesty László elárulta, hogy habár 95 százalékban egyetért Magyar Péterrel a június 9-i választásokon a Fideszre szavazott. „Kilencedikén az összes lepedőméretű papíron a Fideszre szavaztam, és Böröcz Lászlóra, az I. kerületi Fidesz polgármester-jelöltjére. Ez, lehet, kognitív disszonanciának tűnik, de tény.”.