Aktuális

„Megosztó… b*szki…” - Lilu keményen üzent Novák Katalinnak a kegyelmi botrány utáni magyarázkodás miatt

Novák Katalin nemrég az ATV-nek nyilatkozott, amikor arról kérdezték, miért adott kegyelmet a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki megpróbálta kimosdatni volt felettesét a pedofil vádak alól. Novák azt mondta, van egy jogszabályi rendelkezés, amelynek tekintetében az elnöki kegyelmi döntések indokolása nem nyilvános.

Minden normális ember elítéli a pedofilokat támogatókat

„Ennek megfelelően természetes az, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket, és adott esetben ezek a kérdések megválaszolatlanak maradnak, ez így volt az elmúlt 33 évben, és így van egyébként a világ legtöbb országában is. Az elmúlt napokban egy olyan politikai kampánynak vagyunk a tanúi, amely rengeteg valótlan állítást tartalmazott. Minden kegyelmi döntésre igaz az is, hogy a természeténél fogva megosztó, és én az elém terjesztett több száz kegyelmi kérvényről minden esetben igyekszem a leginkább körültekintően dönteni” - magyarázkodott Novák Katalin köztársasági elnök.

Erre pedig most Lilu reagált a 24 óráig elérhető Instagram-történetében:

„Nem, kedves köztársasági elnök asszony! Egy normális társadalomban, normális emberek között a pedofília és egy pedofilt támogató védelme, ha úgy tetszik, kegyelme nem megosztó. Mindenki elítéli. Mindenki. Jobbos, balos, bárki. Az úgynevezett emberek. Azt akarom hinni, mi még azok vagyunk. És ebben összezárunk. Mindenki. Ugye, így lesz? Ugye? Megosztó… baszki…” - írta a műsorvezető a posztjában.

Novák Katalin köztársasági elnök 2023. április 27-én kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, akit azért ítéltek 3 év és 4 hónap börtönre, mert

  • tudomása volt arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált, mégsem tett semmit,
  • megírt egy hamis vallomást is az egyik gyerek nevében,
  • a hamis vallomást a saját irodájában, a pedofil igazgató jelenlétében akarta aláíratni az érintett gyerekkel.