Politika

A jobbikos-bulin megtámadott Anita: „Jakab Péter egy hazug, egy gusztustalan, egy gátlástalan ember”

Mint ismeretes, tavaly decemberben egy disznótoron vett részt több jobbikos, köztük Szilágyi György 23 éves élettársa, V. Anita is. Az est folyamán egy jobbikos politikus (elmondása szerint F. István) berángatta egy szobába, ahol levetkőzött előtte és fogdosni kezdte. A botrány fél évvel az esetet követően került csak nyilvánosság elé. A fiatal nő a TV2 Tényeknek adott exkluzív interjút. 

Ilyenek történnek abban a pártban, amelyet Jakab vezet...

V. Anita - aki a pártban akkor választókerületi szervezőként dolgozott - az interjúban elmesélte, hogy az erőszakoskodás pár percig tartott, viszont számára sok időnek tűnt. A riportból is látszott, hogy a lány még hónapok múltán is a könnyeivel küszködik, ha az a nap szóba kerül.

Azt mondta, az eset lelkileg nagyon megviselte, ezt az érzést senkinek nem kívánja.

Elmesélte, hogy F. István házasként több alkalommal is közeledett felé, de ő minden alkalommal ezt visszautasította, mivel már együtt volt szerelmével, a korábbi jobbikos országgyűlési képviselővel, Szilágyi Györggyel. A lánynak meg se fordult a fejében, hogy erőszakoskodni, majd közösülni akar vele.

Gy. Csaba politikustársa igyekezett leállítani F.-t, de azt a választ kapta, hogy „foglalkozzon a saját dolgával”. Végül sikerült kiszabadítania a lányt a támadója karmaiból, miután a meghallotta a segélykiáltásait. Anita úgy véli, hogy ha nem segít neki Gy., akkor biztosan megerőszakolják.

Elmondta, hogy ezt követően ott már félelemben volt, de a disznótorról nem jöhetett el azonnal, mivel azt mondták neki, addig, amíg a párt elnöke, Jakab Péter ott van, mindenkinek maradnia kell az eseményen.

V. Anita közölte, hogy másnap a jobbikosok megfenyegették, ha beszélni mer a történtekről, akkor tönkre fogják tenni, és ezért sem fordult azonnal a rendőrséghez.

Megjegyezte, bízott abban, hogy a párton belül ennek lesz valamiféle következménye. Kezdetben azért is csatlakozott a párthoz, mert nagy igazságérzete miatt tisztelte Jakab Pétert, ez azonban csak az egyik arca, amit kifelé mutat mindenkinek. Azonban van neki egy másik arca is: „ő egy hazug, egy gusztustalan, egy gátlástalan ember” - ezzel a kijelentéssel zárta az interjút V. Anita.