Politika

Azzal kampányol a pornómilliárdos Gattyán pártocskája, hogy egy buszon körbehurcolnak egymilliárd forintot az országban - meg is lehet szagolni

Több, frissen megosztott videóban is azzal kampányol a Megoldás Mozgalom (MEMO), hogy egy speciális kampánybuszon egymilliárd forint készpénzt hordoznak körbe Magyarországon. A klipben azt állítják, hogy a készpénzt meg is lehet majd érinteni, tapogatni, szagolni.

A párt a kampányát teleshopos-mobilfoxos hangulatú nyereményjátékká alakította át

Ez az egymilliárd forint - mint kiderült - a kampányuk alapja. A videókban annyit mondanak erről, hogy az összeget azon települések között osztják el, ahol MEMO-s jelöltet választanak meg polgármesternek.

A pártnak jelenleg nincs egyetlen polgármestere sem, hiszen 2021-ben alakult és eddig csak a 2022-es választáson tudott részt venni, ahol éppen 1 százalék feletti eredményt ért el.

De a párt egész kampányát teleshopos-mobilfoxos hangulatú nyereményjátékká alakította át: azok között, akik a weboldalukon beregisztrálnak, majd beírnak egy mondatot arról, hogy ők mire költenék az egymilliárdot a településükön, hetente egymillió forintot sorsolnak ki. Sőt, ez a nyereményjátékos kampány - konkrét pörgetős szerencsekerékkel - a nagyobb magyar városok köztereire is beköltözik, ugyanis Mistery Box néven bódékat állítanak fel, például a budapesti Deák téren vagy a Nyugati pályaudvarnál, amikben regisztrálni és kereket pörgetni is lehet.

A párt weboldaláról az is kiderül, hogy az egymilliárd - igencsak valószínűtlen - szétosztását valami okból pályázati formában bonyolítják le, vagyis a majdani MEMO-s polgármesterjelölteknek kell „pályázniuk” a pénzre, amit akkor osztanak szét, ha nyer bármelyikük, ami e pillanatban eléggé valószínűtlennek tűnik, hiszen szövetségesek nélküli 1 százalékos pártocskáról van szó.