Erotika

A nők többsége az idősebb férfiakra bukik - vajon miért?

Valószínűleg foglalkoztatott már a kérdés, hogy ez mégis miért van így. Szakértők szerint igazából több oka is lehet ennek, és úgy gondolják, leginkább az alábbi öt dolog miatt vonzódnak a nők az idősebb, sok esetben a náluk sokkal idősebb pasikhoz.

Általánosságban jobban működnek ezek a kapcsolatok

Érettebb jellem

Köztudott tény, hogy a nők korábban érnek, mint a férfiak. Ezért van az, hogy egy 16 éves tinédzser lány sokkal érettebben tud gondolkodni, mint egy ugyanennyi idős fiú - legalábbis az esetek többségében, hiszen kivételek mindig voltak, és lesznek is.

Sok esetben a nők azt látják, hogy a korukbeli férfiak gyerekesebben gondolkodnak, nem igazán nyitottak az elköteleződésre, míg egy idősebb férfivel több közös vonást is felfedeznek egymásban.

Emiatt megbízhatóbbnak látják őket, és úgy vélik, velük biztosabb lenne családot, közös jövőt tervezni.

Több a tapasztalat

Mivel többet éltek, így érthető, hogy több tapasztalatot is gyűjtöttek fiatalabb társaiknál.

Amikor azt látod, hogy egy férfivel nem csak jól elbeszélgetsz, de tanácsokat tud adni, mert már járt hasonló helyzetben, úgy sokkal nagyobb biztonságban érezheted magad a kapcsolatotokban.

Nagyobb támasznak tűnik, és nem érzed azt, hogy neked kell egyedül megoldanod a gondjaidat (sőt, sok esetben a közös problémáitokat). Így már önmagában a tény, hogy a másik félnek több élettapasztalata van, jó pontnak számít.

Nem kell a dráma

A nők általában sokkal érzelmesebbek, mint a férfiak, így biztosan nálad is vannak olyan napok, amikor sokkal erőteljesebben dúlnak benned az érzelmek, és apróságokon is fenn akadsz.

Egy idősebb férfi tudja, hogyan kezelje ezeket a helyzeteket, és nem megy bele a drámázásba sem.

Persze vele is vannak konfliktusok, viták, de ő inkább leül, és nyugodtan beszéli meg veled, ahelyett, hogy napokig kiabálnátok egymással.

Fiatalabb fejjel nem olyan egyszerű így gondolkodni, és ha most felidézed az első kapcsolataidat, valószínű, hogy ott mindketten sokkal hangosabban vitatkoztatok, mint ahogy azt például most teszed.

Biztonságérzetet adnak

Többféle szempontból is. Egyrészt ott van az érzelmi biztonság, amelyet azáltal tapasztalsz meg, hogy a párod már nem feltétlenül vágyik bulizásra, és nem maradozik ki hétvégéken sem.

De tény, hogy fontos az anyagi biztonság is.

Nem ez alapján választasz párt, de az biztos, hogy ha te megdolgozol ezért a saját részedről, fontos, hogy a párod is hasonló elveket valljon, és ne költse el például a fizetését hirtelen felindulásból.

Egy érett, idősebb férfi, aki már a karrierjével is sokat foglalkozott, valószínűleg nagyobb biztonságérzetet ad neked is.

Evolúciós okok

Azonban evolúciós okai is vannak annak, hogy a nők miért vágynak idősebb pasira, ahogy a férfiak fiatalabb barátnőre.

Szakértők szerint ez az egész szimplán belénk van kódolva.

A pasik olyan partnert keresnek, aki termékeny, egészséges és képes egy utód kihordására (nem közvetlenül ezt tartja szem előtt, de ez egyszerűen genetikailag benne van), míg a nők esetében a biztonságérzet, a stabil háttér az, ami vonzó (ugyancsak tudat alatt).

Emiatt van az, hogy általánosságban jobban működnek ezek a kapcsolatok, szemben egy fordított felállással, ahol a nő az idősebb, és a férfi a fiatalabb.