Aktuális

Elkülönítve, kifejezetten neki készített feladatokkal vizsgázhatott egy diák a Corvinuson - szülei a Mol nagy részvényesei közé tartoznak

Etikai eljárás indult a Budapesti Corvinus Egyetem két munkatársa ellen - ez derül ki egy Facebook bejegyzésből, amit az egyetem szakszervezeti tagjainak zárt csoportjában tettek közzé a múlt héten.

A hallgató nem kaphatott volna a tárgyból elégtelennél jobb jegyet

Az eljárásokat a poszt szerzője, Ádám Zoltán, a Corvinus Közgazdasági Intézetének docense kezdeményezte, mert, mint írja, tudomására jutott, hogy téli vizsgaidőszakban „az egyik hallgató a többiektől fizikailag elkülönítve, egy kifejezetten neki készített vizsgasor alapján tehetett (sikeres) vizsgát, miközben az illető a minden más hallgatóval szemben szigorúan érvényesített tantárgyi adatlap feltételrendszere szerint eleve nem is kaphatott volna a tárgyból elégtelennél jobb jegyet.” Ádám Zoltán azt is írja, hogy a hallgató családja a sajtóban elérhető, nyilvános információk szerint komoly Mol-részesedéssel rendelkezik.

A befolyásos szülők pedig személyesen és email-ben is próbáltak nyomást gyakorolni és közbenjárni az egyetem vezetőinél, hogy a gyerekük kaphasson még egy lehetőséget. A poszt szerint Ádám három munkatárssal szemben kezdeményezett etikai eljárást, a poszt megírásáig ez két munkatárs ellen el is indult.

A vizsgálattal kapcsolatban keresztül a Corvinus Egyetemet. Az egyetem kommunikációs osztálya nem is erősítette meg, de nem is cáfolta a bejegyzésben írottakat, a bejegyzés állításaira lényegében nem reagált.