Sport

Ötgólos meccsen jutott be a Magyar Kupa elődöntőjébe az egyre jobb formába lendülő Újpest

Alaposan megizzadt a Békéscsaba 1912 Előre otthonában a labdarúgó Magyar Kupa tavalyi győztese, az Újpest FC, de végül kiharcolta a négy közé jutást. A fővárosiak már 3-1-re is vezettek a második félidőben, ám a hazai lila-fehérek szépítettek és nem sok hiányzott ahhoz, hogy kicsikarják a hosszabbítást. 

Az újpestiek győzelme megérdemelt

Volt minek tapsolni. A két szurkolótábor hamar egymásra talált, a csapatok pedig pillanatok alatt elérték az üzemi hőmérsékletet, húsz perc sem telt el a Békéscsaba-Újpest mérkőzésből, máris mindkét együttes a kapuba talált. Frissebbek az újpestiek voltak, Simon Krisztiánnak két perc és negyvenhat másodperc kellett, hogy kilője a jobb alsó sarkot. A vendégek csapatkapitánya nagy erővel vágta a labdát a kapuba, a stadionban zúgott a hajrá, lilák - az más kérdés, hogy sokszor nem lehetett tudni, kinek szól a biztatás, tekintve, hogy mindkét klub színe a lila és a fehér...

Békéscsabán nagy visszatérője is volt a Magyar Kupa-sorozatnak, az újpestieknél Magyarországra szerződését követően Kádár Tamás először kapott helyet a kezdőcsapatban. A válogatott védő az MK-ban csaknem nyolc esztendővel ezelőtt lépett pályára legutóbb; érdekesség, hogy a 2014-es kupafináléban a DVTK játékosaként éppen az újpestiek ellen futballozott, és szomorkodhatott a tizenegyespárbajt követően.

Most több oka volt az örömre, csapata még az első félidő végén megszerezte a vezetést. A csabaiak Ilyés Tamás találatával ugyan kiegyenlítettek, ám a szünetre már hátránnyal vonultak, az öltözőépületbe ballagva Schindler Szabolcs vezetőedző okkal csóválta a fejét. A Kórház utcában többször is ápolni kellett a labdarúgókat, Yohan Croizet a félidő közepén kért cserét, a helyére beálló Abdoulaye Yahaya pedig igencsak hasznossá tette magát, a fiatal labdarúgó még a szünet előtt a bal felsőbe vágta a labdát. A húszéves kameruni szép gólt lőtt, a leshatárról indulva ugrott ki, és nem sokon múlott, hogy az újpestiek a félidőre megnyugtató kétgólos előnnyel vonulhassanak.

Izgalmak a folytatásra is maradtak. A vendégek nem sokkal a fordulást követően újabb gólt szereztek, és ekkor úgy tűnt, eldőlt az összecsapás. Főleg, hogy a fővárosiak lendületben voltak, méghozzá szó szerint: a lendületből érkező Simon Krisztián a bal oldali kapufát találta el. Csakhogy a békéscsabaiak ezúttal sem adták fel, Miroszlav Bjelos góljára is volt válaszuk, így a hajrában izgulniuk kellett az újpestieknek. Filip Pajovicsnak akadt védenivalója, a szurkolók egyre-másra ugráltak fel a helyükről, a feszültség nemcsak a lelátókon, a pályán is egyre nőtt, többször is kemény összecsapások, reklamálások szakították félbe a játékot. Gól azonban már nem esett, így az Újpest idén is ott van a legjobb négy között. Megérdemelten.

MOL MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE-ÚJPEST FC 2-3 (1-2)

Gólszerző: Ilyés (17.), Tóth D. (77.), ill. Simon K. (3.), Yahaya (38.), Bjelos (57.)