Sport

A Mol 6,2 milliárd forintot fizet az Újpest FC-ért

Miután tavaly nyáron otthagyta Székesfehérvárt, az Újpestet vásárolja meg a Mol Vagyonkezelő Zrt., ezzel Orbán Viktor gyermekkori kedvenc csapata is a NER futballbirodalmának része lesz. Az együttest működtető gazdasági társaság, az Újpest 1885 Futball Kft. árát ugyan nem közölték a felek, lapinformációk szerint a MOL 6,2 milliárdot forintot fizet a belga Roderick Duchatelet érdekeltségi körébe tartozó cégért.

A Gazdasági Versenyhivatal hétfőn jelezte, hogy az ügylet létre jön, mégpedig úgy, hogy a MOL kérésére Duchatelet megalapította az Új Lila Labdarúgó Kft-t, amelybe bekerült az Újpest 1885 Futball Kft.-ben meglevő 98,75 százalékos, illetve az Újpest Labdarúgó Akadémiában meglévő 100 százalékos üzletrésze.

Vezetői szinten teljes átszervezés várható, a csúcsvezető - aki a MOL-csoportot fogja képviselni az Újpest FC-ben - eddig a MOL Lakossági Szolgáltatásokat irányító vezetője volt, ő Ratatics Péter. A Nemzeti Sport értesülése szerint a napi ügyekért Benczédi Balázs, a leendő új ügyvezető felel majd. A hírek szerint a játékoskeretben is nagy mozgások várhatók a nyáron.

Egyedül a Gazdasági Versenyhivatal emelhetne kifogást az adásvétel kapcsán, de mivel a politika a bajnokság totális „neresítését” kívánja elérni, aligha fenyegeti veszély az üzletet.

Duchatelet tizenhárom és fél, cseppet sem felhőtlen év után száll ki a magyar labdarúgásból. Pedig annak idején ő is nagy reményekkel érkezett a lila-fehér klubhoz; úgy vélte, az akkor még pocsolyában szenvedő magyar labdarúgásban is nyereségessé lehet tenni egy csapatot. Érkezésekor sokan a megmentőt látták a személyében, távozásakor súlyos gondokkal teli, anyagilag és szakmailag problémás klubot hagy maga után.