Politika

Márki-Zay: „Rogán Antal úgy döntött, hogy kénytelen beszállni Dobrev Klára választási kampányába”

A miniszterelnök-jelölti verseny adok-kapokjának újabb állomásaként a hódmezővásárhelyi polgármester kijelentette, hogy „a Fidesz teljes propagandasajtójának a célja az én lejáratásom”.

„A Fidesz teljes propagandasajtója beállt Dobrev Klára kampányába”

Történelmi esemény az előválasztás második fordulója - ezt mondta Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a Facebookon közvetített élő beszédében.

„1956-ban hazánk, nemzetünk szabadságáról volt szó (…), most azt kell mondanom a nemzetnek, hogy ugyanilyen történelmi napokat élünk, és most is megjelentek, mozgósították azokat a csapatokat, akiknek nem érdeke a változás” - fogalmazott.

„Rogán Antal úgy döntött, hogy kénytelen beszállni Dobrev Klára választási kampányába. Már az előző hetekben észrevettük, hogy a Kossuth rádióban, az állami médiában, közmédiában nemhogy nem támadják, hanem kimondottan dicsérik, ott is velem kapcsolatos kritikus hírek, vagy Karácsony Gergelyt lejárató hírek jelentek meg oly sokáig” - mondta a hódmezővásárhelyi polgármester Márki-Zay, aki megemlítette a Magyar Nemzetet, amiben Dobrev Klárát méltató cikk jelent meg, és a Pesti Hírlapot, amelyben szerinte teljes címlapos hirdetésben gyalázták őt, és „próbáltak gyermekverőként beállítani. A Fidesz teljes propagandasajtója beállt Dobrev Klára kampányába, amelynek a célja az én lejáratásom.”

Márki-Zay úgy véli, hogy az MSZP-nek a „tisztákhoz” kell állnia, és erre kérte a Párbeszédet, az LMP-t, a Jobbikot is, mert szerinte „a DK és a Fidesz összefogott”.

„A DK és Rogán Antal egyesítette erejét akkor, amikor hagyjuk, hogy kiénekeljék a kezünkből a győzelem lehetőségét, a valódi reményt az igazi rendszerváltásra” - mondta végül.