Politika

„Márki-Zay jó ember, de nem jó vezető”

Az atv.hu-nak szivárogtatta ki valaki Lukácsi Katalin levelét, amelyet a belső körnek szánt, az MMM és a Kossuth Körök tagjainak, és azt írta le benne, miért nem indul a mozgalom tisztújításán, és miért nem lép be Márki-Zay Péter alakuló pártjába. A politikus ezt követően úgy döntött, teljes terjedelmében nyilvánosságra hozza azt.

A bukott miniszterelnök-jelöltnek hátrébb kellene lépnie

Azt írja benne, hogy háttérbe vonulásának egyik oka az, hogy nem szeretne aktív szerepet vállalni most egy olyan politikai közösségben, amelyet Márki-Zay vezet.

„Jó és tisztességes embernek tartom, de nem tartom jó vezetőnek. Jó vezetőnek nem születik az ember, azt ki lehet tanulni, az évek számától függetlenül meg lehet hozzá érni.”

Lukácsi szerint Márki-Zayból még lehet jó vezető, de eddig nem volt az. Azt írja, sose érezte, „hogy ujjait az általa vezetett közösség ütőerén tartotta volna”, számára az MMM „csak egy szükséges, de különösebben meg nem becsült eszköz volt” ahhoz, hogy leváltsa az Orbán-kormányt. Lukácsi úgy gondolja, a bukott miniszterelnök-jelöltnek hátrébb kellene lépnie az országos politizálástól.

„Vigyáznia kell, és komoly önvizsgálatot kell tartania ahhoz, hogy nehogy ő is olyan tehertétele legyen a magyar közéletnek, mint amivé Gyurcsány Ferenc vált.”

Lukácsi döntésének további okai között szerepel, hogy szerinte április 3-a túl közel van, úgy érzi, még nem ért véget a számvetés ideje, túl közeli az a sokk, ami a választáson érte.

Nem ért egyet az új párt születésével sem, szerinte ez elsietett lépés, és nem látja jelét annak, hogy a a párt szervezői „érdemi tanulságokat vontak volna le az április 3-i történelmi vereségből”.

Ahogy egyébként a többi ellenzéki szervezet vezetői sem…