Média

Várkonyi Andrea: „Egy férfihoz számomra a hatalom is hozzátartozik” - Mészáros Lőrinc maximum abban hozhat önálló döntést, mikor megy el vizelni

Várkonyi Andrea új könyvétől, az „És ezt lehet? Jogod van jól lenni” című kötettől hangos a hazai sajtó. A „műben” Várkonyi a Mészáros Lőrinccel való házasságába is betekintést enged, valamint leírja azt is, milyen számára az ideális férfi. Feltételezzük, szerelmetes párja bőven megfelel a műsorvezető-üzletasszony elvárásainak.

 

Vegytiszta szerelem...

„Az én szememben a férfiasságba beletartozik az is, hogy az illető valamit elért az élete során, saját karrierje, egzisztenciája van. Itt nem a forintok számítanak, hanem hogy valamit kezd az életével. Egy férfihoz számomra a hatalom is hozzátartozik. Nem politikai hatalom, hanem az, hogy a pályáján nem a ranglétra alján áll, hanem fel tud mutatni valamit, amit elért, kiharcolt, saját érdemei, tudása, képzettsége alapján” - fogalmaz a tévés szellemi termékében.

Akkor nézzük, mit ért el Mészáros Lőrinc a saját érdemei, tudása alapján! Miféle hatalom tartozik hozzá?

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Amikor Orbán Viktor kinézte magának a közvagyon fosztogatására ezt a rendkívül gyenge szellemi képességekkel megáldott, faék egyszerűségű embert, a gázszereléssel foglalkozó cége éppen a csőd szélén tántorgott. Alig volt már bevétele. Az ő „érdeme” mindössze annyi volt, hogy a miniszterelnök - Simicska Lajos kiebrudalását követően - a nevezettnél ostobább, könnyebben kezelhető strómannal képzelte el a további lopások kivitelezését, azaz Simicska helyett Mészáros nevével címkéztette fel a közösből ellopikázott pénzeket, vagyonelemeket - amelyeket később majd szépen át fog venni az Orbán-család. Nem egyszerre. Az feltűnő lenne. Részletekben. Okosan.  

Hogy világos legyen: Várkonyi Andrea férjének nincs vagyona. Mészáros Lőrinc egyetlen dolog fölött diszponál: ami a lába között himbálózik.

Amikor Mészáros Lőrinc egyik cége „megvette” az Echo TV-t (aztán ki is véreztette) egy újságíró azt kérdezte a Zuckerbergnél is okosabb nagyvállalkozótól, hogy milyen tévét szeretne csinálni az Echo-ból. A gázszerelő válasza: „Jó tévét.” Ennyit Lőrinc úr eszéről. Ki az a hülye, aki elhiszi, hogy ez az ember egy komplett, százmilliárdos cégbirodalmat képes irányítani? Amikor egy sajtómunkás nekiszegezte a kérdés, hány cége van, még hozzávetőlegesen sem tudta megmondani: „Nem tudom.”

Várkonyi szerint „egy férfihoz a hatalom is hozzátartozik”. Milyen hatalommal rendelkezik élete párja? Semmilyennel. Maximum abban hozhat önálló döntést, mikor megy el vizelni. Minden mást megmondanak neki. Utasításokat kap. A „nagyvezértől”. Amiket végre KELL hajtani. Na, nem Mészárosnak, mert ő „tudása” a gondolkodás nélküli végrehajtáshoz is karcsú. A körülötte tevékenykedő tanult, tapasztalt gazdasági embereknek, akiket mellé helyeztetett a „nagyvezér”. Lőrinc úr csupán aláír. Az megy neki.

Beszéljünk érthetően! Mészáros Lőrinc egy senki volt azt megelőzően, hogy Orbán Viktor a legalkalmasabbnak találta arra, hogy a neve alatt ellopjon mindent, ami ellopható. Egy bólogató birkát keresett és talált a feladatra, aki nem gondolkodik, nem kérdez, nem akadékoskodik, és főleg: nem éri fel ésszel, mihez adja a nevét.

Akitől (Mészárostól) aztán - ha eljön a megfelelő idő - bonyodalmak nélkül elszedegetheti azt, ami ténylegesen sosem volt az övé. Ugyanis a lopott holmikat csupán átmeneti „megőrzés” céljából íratták a nevére. Amíg tart az elévülési idő.

És akkor Mészáros Lőrinc újra senki lesz.

Ezer fokon égő szerelmével, Várkonyi Andreával együtt.