Média

Szick Petra: „Ti is vagytok elég jók és szépek!”

A szépséges Szick Petra az Instagram-oldalán üzent azoknak a lányoknak, akik nem érzik magukat elég szépnek és/vagy elég jónak.

„Ez a poszt most azoknak a lányoknak szól, akik nem érzik magukat szépnek, szerethetőnek vagy elégnek. 

Sok boldog, pozitív poszt… Biztos mindannyian azt gondoljátok, hogy ennek a Petrànak megvan mindene és milyen boldog. Ne felejtsétek el, hogy amit a közösségi oldalakon láttok, az csupán a látszat, és közel sem a valóság.

Hónapok óta járok kineziológushoz, hogy leküzdjem a belső hangom, amely azt ismételgeti, nem vagyok szép, nem vagyok szerethető, vagy éppen elég jó valaki számára. Hiába nyertem anno több szépségversenyt vagy dolgozhattam modellként egy rakat nemzetközi márkának, sosem éreztem magam elég jónak. Hogy miért? 

Elkezdtünk egy olyan világban élni, amelyben a „természetes” az Kim Kardashian szintjétől kezdődik, legyen szó anyagiakról, életvitelről vagy kinézetről. A lányok azt látják, hogy ez a normális, ez kell a srácoknak, és a férfiak pedig annak ellenére, hogy a természetes szépségre esküsznek,még is ezeket a nőket vadásszák. (Tisztelet a kivételnek.)

Kapcsolatok nagy része megy rá a közösségi médiára. 10/10-es nő van egy srác mellett, de mégis: a férfi hajtja a lányokat mondjuk az Instagrammon. Bekövet ismeretleneket, és lájkol ismeretleneket, ezzel erősítve benne a párjában, hogy valamit nem csinál jól, valamiért nem elég a partnerének, hiszen az „ismerkedik”. 

Velem is megtörtént ez. Nem is egyszer. 

Jelenleg is dolgozom azon, hogy minimalizáljam a közösségi oldalaim használatát, próbálok bízni minden egyes nap abban, hogy egyszer elégnek fogom érezni magam,és próbálom elhitetni magammal, hogy én is vagyok olyan szép és jó, mint bárki más. 

Mindig emlékeztesd magad rá, hogy Te is SZÉP VAGY, Te is ELÉG VAGY, Te is JÓ VAGY, és Te is ÉRTÉKES VAGY - csak úgy, mint bárki más.

Még ha jelenleg nem is érzed úgy magad…”