Bűnügy

Rogán Antal a végrehajtói kar korrupció miatt letartóztatott elnökének „gazdája”?

Súlyosan elítélik az ellenzéki pártok, hogy Schadl György, a Völner-ügy vesztegetéssel gyanúsított kulcsfigurája egyetemi vizsgákat „intézett” a volt igazságügyi államtitkár rokonának, valamint Rogán Antal miniszter kabinetfőnökének, továbbá végrehajtóknak és végrehajtók hozzátartozóinak.

Mi kötheti össze Rogánt a végrehajtók letartóztatott vezetőjével?

MSZP: Itt az ideje annak is, hogy Rogán Antal is a nyilvánosság elé álljon!

Miután súlyos vádak merültek fel a felsőoktatással, különösen a jogászképzéssel kapcsolatban, ezért az érintett intézmények vezetői nem maradhatnak csendben, írja közleményében a szocialista párt. A felsőoktatásért felelős államtitkárt arról kérdezik, hogy indít-e vizsgálatot az ügyben, illetve számonkérte-e a Pécsi Tudományegyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnökét a botránnyal kapcsolatban?

Rogán Antalnak is ideje a nyilvánosság elé állnia, teszik hozzá. A miniszternek válaszolnia kell arra, hogy

·        „Tudott-e kabinetfőnöke és Schadl György közös ügyeiről?

·        Nyújtott-e bármilyen segítséget ahhoz, hogy a beosztottja minél könnyebben diplomát szerezhessen?

·        Illetve választ kell adnia arra is, hogy ezek után meddig dolgozhat még a Miniszterelnöki Kabinetirodán a bizalmi embere.”

Jobbik: Már Rogán irodájában bugyog fel a Völner-botrány

„Míg mások évekig tartó éjjel-nappal tanulással, diákmunkával, diákhitelt felvéve végzettséget szereznek, addig a NER kegyeltjeinek, a végrehajtó haveroknak, Rogán Antal bizalmi emberének mindent elintéznek” - írja közleményében a Jobbik. Hozzáteszik:

Varga Judit miniszter pedig hallgat, az emberei pedig már a kazánházon keresztül szöktetik meg az újságírók elől.

DK: Rogán a végrehajtói kar letartóztatott elnökének „gazdája”?

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány már az egyetemi munka függetlenségét is képes veszélybe sodorni, ha a saját káderek tisztességtelen előnyhöz juttatásáról van szó. Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa is Rogán Antaltól vár választ arra a kérdésre, hogy valójában őt üdvözölhetik-e a végrehajtói kar korrupció gyanújával letartóztatott elnöke, Schadl György által korábban csak „gazdámként” említett befolyásos kormánytag személyében?

A Pesti Riport információja szerint politikai körökben többen azt feltételezik, hogy Rogán Antal miniszter, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője lehet az a személy, akit a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vesztegetés bűntett gyanújával letartóztatott elnöke, Schadl György „gazdámként” emlegetett a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által lehallgatott telefonbeszélgetések során.

Mindenesetre: a kormány hallgat, Rogán Antal hallgat, a Fidesz hallgat.