Bűnügy

Kegyetlen bűncselekménnyel gyanúsítják, de kiengedték a kórházigazgatót

Újra friss levegőt szívhat és szabadon járhat-kelhet a súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsított Dr. Bene Krisztián (43), a Budai Irgalmasrendi Kórház egykori vezetője.

Dr. Bene és Renner Erika

Pedig a szakmai berkekben is elismert gyermekorvos és orvosigazgató négy hónapja a gyanú szerint kegyetlen bosszút állt volt szeretőjén, Renner Erikán (43). A márciusi reggelen a rendőrség véleménye alapján a féltékeny orvosigazgató óbudai lakásán rontott rá a nőre. Miután egy injekciós tűvel combon szúrta és elkábította, Renner Erika mellkasára és ágyékára maró savat öntött, ezzel soha nem múló sérüléseket okozva. Mire az asszony magához tért, a férfi már becsavarta egy pokrócba. Renner Erika iszonyatos fájdalomra eszmélt, döbbenten látta, hogy alsóteste és mellkasa is teljesen összeégett.
Értesülésünk szerint a féltékeny doktor szerda kora este léphetett ki a börtön falai mögül, és térhetett haza.

- Igaz, hogy ügyfelemet a napokban szabadlábra helyezték - erősítette meg információnkat Dr. Bene Krisztián ügyvédje, dr. Bánáti János, aki ennél többet nem szeretett volna elárulni védencéről. Mint kiderült, Renner Erikát a rendőrök a mai napig nem szembesítették Benével, így az asszonynak nem is volt lehetősége arra, hogy azonosítsa a férfiban azt, aki őt megtámadta.

Úgy tudjuk, a bíróság semmilyen kényszerintézkedést nem hozott a férfi ügyében, így bármikor nyugodtan elhagyhatja otthonát, és a rendőrök sem kopogtatnak háza ajtaján, hogy elszámoltassák szabad perceivel.

- Egyetlen különleges ok - így például szökés, elrejtőzés - sem áll fenn, ami miatt a férfit előzetes letartóztatásban kellett volna tartani. A másodfokú döntés értelmében szabadlábon védekezhet - tudtuk meg Póta Pétertől, a Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől.
A férfi ellen továbbra is folyik az eljárás, elképzelhető, hogy az áll szabadon engedésének hátterében, hogy nincs elegendő bizonyíték ellene.

Dr. Bene Krisztián mindvégig tagadta a kegyetlen tettet, és határozottan állította: éppen a munkahelyén volt, amikor a brutális támadás történt. Hogy alibijét igazolja, készségesen megadta számítógépének kódjait a rendőröknek, ezzel akarta bizonyítani, hogy a támadás idején éppen dolgozott.

Csakhogy a kórházigazgató gépét a támadás előtt, reggel hat órakor kapcsolták be, és órákig senki sem ült a számítógép előtt.