Bűnügy

Amerika valódi arca: fekete bűnözők ölték meg Bagdy Emőke fiát

Több késszúrással megölték Bagdy Emőke fiát az Egyesült Államokban - tudta meg a Blikk. A pszichológus a lapnak megerősítette a hírt, hogy teológus fia az áldozat, akit szerinte tőrbe csaltak, és nem igaz a tettes állítása, amely szerint önvédelemből szúrta meg többször a mélyen hívő, 53 éves Császár Zsoltot.

Nem először ölt embert

Az arizonai helyi sajtóban futótűzként terjedt a hír, hogy 2023. október 21-én, Phoenixben halálra késeltek egy 53 éves férfit, Császár Zsoltot. Bagdy Emőke megerősítette a lapnak, hogy az áldozat a fia.

„Sajnos igaz a hír, megölték a fiamat. Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra” - nyilatkozta a klinikai szakpszichológus.

Az amerikai lapok az elkövető, a 18 éves Yaaliyah Ezekiel Jackson vallomását is idézik, amelyben azt hazudja, hogy a nővére lakásán tartózkodott Zsolt, és egy összeszólalkozás és dulakodás után, önvédelemből szúrta meg többször az áldozatát.

Bagdy Emőke szerint azonban ez nem igaz. „A lányom, Zsolt ikertestvére és a vejem kint van Arizonában, még nagy erőkkel zajlik a nyomozás. Az amerikai jogok szerint az áldozat hozzátartozói minden dokumentumot, hanganyagot megismerhetnek (...) Ezért biztos forrásból mondhatom, semmi nem igaz abból, amit a sajtó leírt” - nyilatkozta.

Bagdy Emőke elmondása szerint a fiát, aki teológus volt, egy rendezvényre hívták, de tőrbe csalták. „Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt. A bűntényt egyelőre a 18 éves, 2 méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, de más vitte el Zsolt autóját, mobiltelefonját, egyéb értékeit. Nem ismerte a fiam a támadókat, és még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, az embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 cm-es, jóságos kis ember” - mondta a közismert pszichológus, és kérte a jóérzésű embereket, hogy ne zaklassák a családját a jövőben médiahírekkel és felesleges levelekkel.

Bagdy Emőke annyit tudott még meg, hogy Jackson nem először ölt embert, és mindössze két hete volt szabadlábon, próbaidőn, egy reintegrációs program keretében.

A fekete férfi egész gyermekkorát intézetekben és fiatalkorúak börtönében töltötte, így nyilván a tettestársai is, akik között nagykorú (21 év feletti) értelmi szerző is volt.

Jacksont elfogták és a társai védelmében hamis vallomást tett, hiszen fiatalkorú és kevesebb vesztenivalója lehet. Hirtelen felindulásra való hivatkozását el sem fogadták, hiszen úgynevezett secondary murderrel vádolják, azaz nem indulat-bűncselekménnyel. Nem először ölt embert, és súlyos indulatkezelési zavarai vannak.