Aktuális

„A hatékonyság éve”: újabb tízezer embert rúg ki Zuckerberg

További mintegy tízezer fővel csökkenti a vállalatcsoport létszámát a Facebookot, az Instagramot és a WhatsAppot is birtokló Meta - jelentette be kedden Mark Zuckerberg, a Meta vezetője.

Zuckerberg azt is közölte, hogy emellett ötezer betöltetlen munkahelyre nem vesznek fel embert.

A szerkezetátalakítás a Meta munkaerőtoborzó csapatának csökkentésével kezdődik. A cég a szerkezetátalakítás részletes intézkedéseit, a műszaki gárdát érintő elbocsátásokat várhatóan április végén, míg az üzleti területet érintő leépítéseket május végén fogja bejelenteni.

„Hosszú távra koncentrálunk. Ez azt jelenti, hogy olyan eszközökbe kell fektetnünk, amelyek a leghatékonyabbá tesznek minket hosszú évekre, nem csak az idén. Legyen szó mesterséges intelligenciával kapcsolatos eszközökről, amelyekkel a mérnökeink gyorsabban tudnak jobb kódokat írni, és lehetővé teszik, hogy idővel automatizáljuk a munkát, vagy beazonosítsuk a már elavult folyamatokat, hogy fokozatosan megszüntethessük őket” - fogalmazott Zuckerberg.

A Meta már novemberben is megvált 11 ezer alkalmazottjától. Zuckerberg 2023-at korábban a „hatékonyság éveként” nevezte meg.