Aktuális

Még mindig a finnek a legboldogabbak - a csehek, a románok, a szlovákok és a lengyelek is boldogabbnak érzik magukat, mint a magyarok

Zsinórban hatodszor végzett első helyen Finnország a világ boldogságrangsorában. A Gallup évenkénti jelentése a lakosság szubjektív megítélésén alapul, és a pontosabb adatok érdekében mindig a megelőző három év eredményeit átlagolják. 2022-ben sincs jelentős változás az első tízben.

1.      Finnország

2.      Dánia

3.      Izland

4.      Izrael

5.      Hollandia

6.      Svédország

7.      Norvégia

8.      Svájc

9.      Luxemburg

10.   Új-Zéland

Litvánia az egyetlen újonc az első húszban, a balti ország több mint 30 helyet javított 2017 óta.

Magyarország, ahogy legutóbb, most is az 51. helyen áll. Tízes skálán átlagosan 6,04-re értékeljük az életünket, ami kicsivel alacsonyabb az előző évben közölt 6,08-nál, és jóval elmarad a finnek 7,8-as pontszámától.

2020-ban még a 43. helyen álltunk.

A régióból Csehország a 18., Románia a 24., Szlovákia a 29., Lengyelország a 39. helyen áll, azaz bőven megelőznek minket.

A lista utolsó, 137. helyén Afganisztánt találjuk.

A World Happiness Report összefoglalójában azt írják, a járvány, a háború és a gazdasági válság ellenére a világ lakossága átlagosan ugyanannyira elégedett az életével, mit korábban.

A boldogság szintje közpolitikai eszközökkel is alakítható, fontos szerepet játszanak a jövedelmi viszonyok, az egészségügyi helyzet, a környezet vagy a korrupciómentesség is.