Sport

„Szepesi Niki többször kapott akkora pofonokat Turitól, amiket a második emeletről is hallottunk”

Újabb egykori úszó számolt be Turi György edző erőszakos, megalázó módszereiről. Reményi Diána a Blikknek arról beszélt, hogy Turi rendszeresen mérlegre állította a tizenéves lányokat az egész csoport előtt, és ha húsz dekát híztak, közölte velük, „menjenek haza röfögni”. Őt sosem ütötte meg, legfeljebb verbálisan bántalmazta, „Szepesi Niki viszont többször kapott akkora pofonokat, amiket a második emeletről is hallottunk”.

Semmi keresnivalója az úszósportban

Reményi 2007-ben, 21 évesen hagyta abba az úszást, elmondása szerint Turi vette el tőle az úszás szeretetét. Szerinte az agresszív edző tízből kilenc tehetséges sportolót tönkretett.

November elején az olimpiai ezüst- és bronzérmes Cseh László beszélt először arról, hogy Turi fizikai erőszakot alkalmazott az edzéseken, tudatosan igyekezett megtörni a versenyzőket. Utána Kiss Noémi, Egerszegi Krisztina egykori edzőtársa azt nyilatkozta, előfordult, hogy Turi berángatott egy fiút a vécébe, majd ott agyba-főbe verte.

Az egykori tanítványok közül Kozma Dominik, Szepesi Nikolett és Dara Eszter is megszólalt. Utóbbi állítása szerint Turi zaklatta is őt, Pekingben maga mellé ültette, és csókolgatni kezdte a nyakát.

A Magyar Úszószövetség elnöksége csütörtökön tárgyalja Turi ügyét, aki egyben a szövetség szakmai alelnöke is.

Tiszta szégyen.