Sport

Szujó azt állítja, rendben voltak az Esztergom-Nyerges Rally biztonsági tervei

Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke hétfőn elmondta a Hír TV Radar című műsorában, hogy szerinte alapjaiban kell újragondolni a magyarországi raliversenyek megrendezését és lebonyolítását. Kérdés: eddig miért nem gondolták újra, miért kellett megvárni egy tömegszerencsétlenség bekövetkezését?

Szujó hirtelen megvilágosodott - kár, hogy nem előbb

Szujó a nyilatkozat elején hangsúlyozta, hogy a baleset helyszínén nézők tartózkodtak az elzárt területen, és bár többször is távozásra szólították fel őket, nem mentek el. A történtek után végzett gyors vizsgálat szerint a verseny rendezésére vonatkozó biztonsági tervek - szerinte - rendben voltak.

Szujó elmondta, hogy a baleset miatt vizsgálóbizottságot hoztak létre, és belső vizsgálatot rendeltek el a szövetségben, amelynek végén konkrét javaslatokat nyújtanak majd be az összes érintett szervhez és hatósághoz, hogy ilyen tragédia többé ne történhessen Magyarországon.

A belső vizsgálatok eredményeiről későbbre ígért tájékoztatást az autósport-szövetség.

A vasárnap, kora délután, a 11. Esztergom-Nyerges Rally Bajót és Lábatlan közti gyorsasági szakaszán történt versenybalesetben négyen meghaltak és kilencen megsérültek. Az esetről több felvétel is készült.

A rendőrség hivatalos közleményében is szerepel, hogy néhányan a közönségtől elzárt füves területen álltak, amikor a Skoda Fabia R2 versenyautó lesodródott az útról.

A nyomozás - szakértők bevonásával - megkezdődött.