Sport

„Én vagyok az egyik úszófiú, akit Turi György a WC-ben megvert"

Orsovai Péter, becenevén „Orso" néhány nappal ezelőtt kereste meg az Origot, hogy elmesélje, milyen volt a nyolcvanas években  a Budapesti Spartacusban Turi György tanítványának lenni.

„Megfogta a kezem, berántott a WC-be, és durr”

Az egykori úszótehetség elmondta, nem az a célja, hogy tönkretegye az edzőt, hanem hogy többet gyereknek ne kelljen azt átélni, mint nekik akkor. „Orsonak” Cseh Laci és Kiss Noémi nyilatkozata adott erőt, hogy végre beszéljen a történtekről. Ugyanakkor még most is, évtizedekkel később is nehezen tudta csak elmesélni a történteket.

„Az úszást nem a Spartacusban kezdtem, hanem Csepelen, a Papírgyár uszodájában Kegye Tibornál. (...) Dunaújvárosban volt egy verseny, azt hiszem, ott szúrt ki magának a Spartacus egyik utánpótlás edzője. Szólt a szüleimnek, én kedden még Csepelre mentem úszni, szerdán meg a Kőér utcába. Egy kis gyereknek ez hatalmas változás volt" - emlékezett vissza „Orso”.

„Egyszer negyedórát késtem, mert elnéztem az időt. A folyosó két végén volt a két öltöző, majd lefelé vezetett egy lépcső. A medencetéri bejáratnál meg egy-egy WC volt. Én már átöltöztem, mentem lefelé, amikor azt láttam, hogy Turi ott állt lent" - kezdte a történetet „Orso”, aki a mai napig leizzad, amikor ezekről beszél.

„Turi kéjesen vigyorgott. Szinte várta, hogy megjelenjek. Kérdezte, miért késtem. Elmondtam. Megfogta a kezem, berántott a WC-be, és durr. Szó szerint a fal adta a másikat. Majd visszakézből jött a következő" - emlékezett vissza.

Adódik a kérdés: mi keresni valója van még ennek a Turi György nevezetű személynek az uszodában? El kell hajtani a medencék környékéről ezt az agresszív lényt.