Politika

Röhej: SMS-ben toborozzák a közönséget Orbán Viktor március 15-ei beszédére

Többévnyi kihagyás után március 15-én ismét Budapesten mond beszédet Orbán Viktor. A Momentumosok szerint azért toborozzák SMS-ben a közönséget a kormányfő megemlékezésére, mert a Fidesznek erőt kell demonstrálnia a kegyelmi botrány után.

A Múzeum körúton már építik az emelvényt, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök több év kihagyás után ismét a fővárosban mond beszédet a nemzeti ünnepen, 2019 után ismét a Múzeumkertben. A választások előtt, 2022-ben a Kossuth téren beszélt nyilvánosan a fővárosban a miniszterelnök legutóbb, azóta viszont csak vidéken tartott nyilvános megemlékezéseket. 

A március 15-i beszédét 2022-ben Zalaegerszegen, egy évvel későbbi felszólalását Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál tartotta. Tavaly október 23-án Veszprémben, a várban emlékezett meg a nemzeti ünnepen „telt ház előtt”. Ismételten ez lehet a cél, ugyanis a kormány SMS-ben toborozza a közönséget Orbán Viktor március 15-i beszédére.

A szöveges üzenet azt írják, „találkozzunk március 15-én, pénteken, 10.30-kor Budapesten, a Nemzeti Múzeum előtt! Beszédet mond Orbán Viktor. Add tovább! Fidesz"

Emellett volt olyan is, aki az üzenet után telefonhívást is kapott, ahol automatikus hang mondta el nagyjából ugyanezt a meghívószöveget a kormányfő beszédére. A Momentum szerint érthető, hogy a Fidesz erőt akar demonstrálni.

Ez szoros összefüggésben van a kegyelmi botránnyal, érzik ők is azt, hogy most a táborukat egyben kell tartani, és erőt kell mutatniuk, ezért minden követ megmozgatnak, hogy minél többen legyenek március 15-én Orbán Viktor beszédén” - nyilatkozta Bedő Dávid az RTL Híradójának.

A Fidesz arra, hogy miért tartják szükségesnek a toborzást és mennyit költöttek el minderre, csak annyit felelt, hogy „a Fidesz a szokások szerint telefonon is értesíti a miniszterelnök ünnepi beszédéről azokat, akik hozzájárultak a kapcsolattartáshoz”.