Politika

Jobbikos elnökaspiráns Jakabról: „Van ennek az embernek még becsülete?

Nagy Rudolf, a Jobbik elnöki tisztségére pályázó vállalkozó nyílt levelet intézett a párt elnökségéhez, tagságához. Alább olvashatják a gondolatait.

A Jobbik haldoklik

„NYÍLT LEVÉL

Tisztelt Jobbik Elnöksége! Tisztelt Jobbik Tagság!

Néhány hete úgy döntöttem, Jobbik tagként elküldöm a szándéknyilatkozatomat, amelyben az elnöki tisztség megszerzését tűztem ki célul. A céljaimat már elértem, azonban változott a helyzet a mai nappal.

Többen felhívták a figyelmemet, nehéz lesz eleve az alapszervezetek 20%-os ajánlását összegyűjtenem, de nem kifejezetten azért, mert a személyem nem ismert (azóta kiderült, sokan emlékeznek rám a párton belül), hanem a Magyar Nemzetben megjelent cikk szerint Jakab befolyása alatt lehet több tucat, alig néhány taggal rendelkező alapszervezet. Nem foglalkoztam ezzel a dologgal - eddig.

Politikushoz teljesen méltatlanul, dilettáns módon Jakab Péter (akinek a megcsalásos botránya után egy normális politikai közösségből magától távoznia kellett volna) fenyegetőzik. Fenyeget egy országos lapot ahelyett, hogy beletemetné fejét a párnájába és várná május 7-ét, hátha újra választják. De nem, ő perrel riogat. Itt az eredmény: újabb cikk, újabb botrány, de ez már nem csak szex, ez már erőszakos bűncselekmény.

Ha igazak az állítások, amiket a cikk írója megfogalmaz, Jakab Péter és Molnár Enikő „kabinetfőnök” bűnpártolást követhetett el. De morálisan, erkölcsileg mindenképpen elítélendő a nevezettek cselekménye. Politikai szempontból viszont ennek a két embernek azonnal távoznia kell nem csak a Jobbikból, de a közéletből is, azonnal fel kell állniuk.

Külön döbbenet számomra, hogy egy frakcióvezető-pártelnök full részegen „vitézkedett” a cikk szerint egy csapatépítő buliban. Van ennek az embernek még becsülete? Felnéznek még rá az emberei? Vagy csak a pénz tartja már össze ezt a megmaradt néhány embert, akik a jelek szerint ténylegesen csak az elkövetkezendő négy év állami (a dolgozók megtermelt pénze) támogatásában gondolkodnak.

Szabó Gábor, Téged is kérdezlek, Te aki ezt a pártot felépítetted, Te aki ezt a pártot saját gyermekednek tekintetted, meddig tűröd még?? Esetleg beletörődtél, feladtad vagy csak egyszerűen ennyi idősen várod a békés, nyugdíjas éveket??

Most itt az idő, ez az út csak a szakadékba visz, az egyetlen esély a drasztikus „emberanyagváltás”. A párt haldoklik, de még van benne egy kevéske élet, talán egy komoly vérátömlesztés megmentheti.

Tisztelettel:

Nagy Rudolf"