Média

„Szervusz, itt a Dáridó” - írta Lagzi Lajcsi a Novák Katalinnak címzett borítékra, amiben visszaküldte állami kitüntetéseit

A Damoklész kardjaként feje felett lebegő börtönbevonulás okozta elkeseredettségében visszaadja minden kitüntetését, díját és díszpolgári címét Galambos Lajos mulatóssztár, művésznevén Lagzi Lajcsi. Először a két legnagyobb kitüntetésével kezdi: visszaküldi a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét és Lovagkeresztjét Novák Katalin köztársasági elnöknek.

Nagyon megsértődött

Galambos azt nyilatkozta, bízik benne, hogy be tudja bizonyítani ártatlanságát, és hogy ügye lezárta után a díjak visszajutnak hozzá. Hozzátette, hogy ezeket a kitüntetéseket 2001-ben Mádl Ferenctől és Orbán Viktortól, 2006-ban pedig Sólyom Lászlótól és Gyurcsány Ferenctől vette át.

Lajcsi a Nováknak címzett borítékot kézzel írta meg, a feladóhoz a nevén és a címén kívül odarajzolt néhány hangjegyet, valamint odaírta: „Szervusz, itt a Dáridó”.

Galambos Lajost és társait először 2015-ben vádolták meg víz-, gáz- és áramlopással. 2022. december 7-én 3 év és 6 hónap szabadságvesztésre, továbbá 4 év közügyektől eltiltásra ítélték. Azóta védője halasztást kért a szabadságvesztés büntetés megkezdésére, amit márciusban első fokon elutasítottak.