Média

Kerpel-Fronius Gábor elismerte: részben ő terjesztette elő a Városháza eladását vizsgáló dokumentumot

Egyszerre több helyszínen tartott házkutatást a Városháza-üggyel kapcsolatban a rendőrség, Karácsony Gergely szerint kreált álbizonyítékok alapján szállták meg a Városházát. Kerpel-Fronius Gábor kijelentette, a Városháza eladása nincs napirenden, ugyanakkor tavaly novemberben tárgyaltak egy erről szóló dokumentumot, amelyet részben ő terjesztett elő.

A dokumentumot a főpolgármester, Karácsony Gergely rendelte

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes (fotónkon) az Egyenes beszédben elismerte, hogy Karácsony Gergely tett feljelentést, de szerinte az a furcsa, hogy a házkutatás a Városházán történt, miközben ettől független emberek tettek kétes kijelentéseket.

Szerinte meglehetősen gúnyos, hogy az információkat Anonymus álcája mögött tették közzé. A főpolgármester-helyettes szerint azt kell megvizsgálni, milyen körülmények között jöttek létre ezek a tartalmak, és milyen színvonalon.

Hangsúlyozta, hogy nincs ilyen eset, a Városháza eladása nincs napirenden. Arra a kérdésre, hogy volt-e valaha, úgy reagált: tavaly novemberben megvitattak egy dokumentumot, amely arról szólt, hogy mit lehet kezdeni a Városházával.
Ezt a dokumentumot a főpolgármester, Karácsony Gergely rendelte, a főpolgármesteri kabinet tárgyalta. Itt több verziót is megnéztek, hogy mi lenne a gazdaságos, ebben valóban felmerült a Városháza eladásának a lehetősége is.

Azt is elmondta, hogy részben ő volt az előterjesztő, a főváros vagyonkezelőjével készítette az előterjesztést. De úgy döntöttek, hogy az eladás kizárható a Városháza esetében.