Média

Jakupcsek Gabriella: „Nem arra vagyunk kódolva, hogy egy házasságban éljük végig az életünket”

Tegnap, azaz január 18-án ünneplte születésnapját Jakupcsek Gabriella, akit az RTL Reggeli című műsorában is felköszöntöttek. Az író-műsorvezető az adásban többek között új könyvéről is említést tett, amelynek a szerelem a központi témája.

 

„Egy hosszú házasságban, hogy lehet együtt maradni?”

Jakupcsek, aki 24 éve házas, férjét azonban csak ritkán mutatja meg, nem tagadja: 61 évesen is vágyik a szerelem érzésére, hiszen ez az érzelem nem kopik a korral sem.

Én is keresem, hazudnék, ha azt mondanám, hogy én nem keresem. Nekem is egy kihívás, hogy a saját életemben ezt az érzést hogyan lehet előhívni, konzerválni, visszahozni. Akárhány nővel beszélgetek, mindenki abban reménykedik, hogy társra lel, békére lel abban, amiben benne van. Hogy tudsz megmaradni valaki mellett, akit egyszer szerettél, de nagyon máshogy változik, mint te. Ezek a nagy kérdések. Te is változol, ő is változik. Egyáltalán nem biztos, hogy együtt változtok. De hogy muszáj erről az érzelemről lemondani, mert korosabb vagy? Nem!” - magyarázta Jakupcsek, aki kitért arra is, hogy kötetében arról is szó lesz, hogyan lehet feléleszteni vagy szinten tartani a szerelmet.

„Egy hosszú házasságban, amiből egyre kevesebb van, hogy lehet együtt maradni? Nem arra vagyunk kódolva, hogy egy házasságban éljük végig az életünket. Tudod, milyen nehéz volt olyan embert találni, aki 40-50 éve van valakivel? Az is egy nagyon nehéz dolog” - fejtegette.