Bűnügy

Folyamatosan zaklatta volt barátnőjét, a gépkocsiját is megrongálta a férfi, aki ellen számos büntetőeljárás van folyamatban

Hét hónapja számolt be a Privátkopó bűnügyi portál arról, hogy egy budapesti férfi - a tulajdonosokat tévedésbe ejtve és tartva - csalárd módon kaparintott meg egy értékes balatonkenesei nyaralót, úgy, hogy színlelt adásvételi szerződéssel és visszadátumozott, valótlan tartalmú kölcsönszerződéssel jutott annak birtokába. A trükkös vevővel összefüggésben most újabb információk merültek fel: Hajós Józseffel szemben számos büntetőeljárás zajlik, volt barátnője zaklatása miatt pedig a bíróság távoltartását rendelte el.

„Ne lepődjön meg, ha furcsa dolgok történnek vele”

2014-ben színlelt adásvételi szerződéssel és visszadátumozott, valótlan tartalmú kölcsönszerződéssel szerzett meg a tulajdonosoktól egy értékes, 200 négyzetméteres, balatonkenesei nyaralót Hajós József budapesti lakos.

Az esetről 2023 áprilisában tényfeltáró cikket közölt a Privátkopó, amely itt érhető el:

Hajóssal kapcsolatban most újabb információk jutottak a bűnügyi portál birtokába. A férfi ellen jelenleg négy büntetőeljárás van folyamatban: egy 2019-ben elrendelt nyomozásban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság pénzmosás és közokirat-hamisítás bűntett, egy ugyancsak 2019-ben indult bűnügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csődbűncselekmény, míg egy 2021-óta folyamatban lévő eljárásban a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés bűntette elkövetésével gyanúsítja.

A Privátkopó értesülése szerint a negyedik büntetőeljárás - 2022 nyarán - zaklatás és rongálás gyanújával indult Hajós ellen. Úgy tudni, a volt barátnőjével összefüggésben került sor a bírósági intézkedésre, mivel a nőt rendszeresen zaklatta a munkahelyén, továbbá két alkalommal a gépkocsiját is megrongálta.

Hajós a volt párjával történő szakításukat követően - annak ellenére, hogy a volt barátnője már nem kívánt kapcsolatba kerülni vele - 2022. január közepétől a sértettet elektronikus levelekkel bombázta, valamint a nő munkatársainak, barátnőinek, illetve édesanyjának is küldött több alkalommal - e-mail. Messenger-üzenet és sms formájában - üzeneteket. A bíróság álláspontja szerint a férfinak az volt a célja, hogy „az üzeneteit a sértettnek ezen személyek eljuttassák, illetve ezzel a volt barátnő rossz hírét keltse”. Mindezeken kívül a gyanúsított több alkalommal megjelent a fiatal nő munkahelyén is, hogy őt kellemetlen helyzetbe hozza, lejárassa kollégái előtt.

Hajós József a sértettnek, illetve a sértett ismeretségi körébe tartozó személyeknek címzett levelekben kijelentette, hogy „bírósági eljárást fog vele szemben indítani és annak nem lesz jó vége”. Egy alkalommal - e-mailben - célzást tett arra, hogy volt párja „ne lepődjön meg, ha furcsa dolgok történnek vele”.

A hátsó gumiabroncsok futófelületébe 1-1 darab csavart ütött

Történtek is.

A Budai Központi Kerületi Bíróság végzése szerint „a gyanúsított 2022 tavaszán a sértett leparkolt gépjárművének mindkét hátsó gumiabroncsát kiszúrta”. Néhány hónappal később - 2022. augusztus elején - „a férfi által tudottan a volt barátnő használatában álló, és a nő munkahelyénél parkoló személygépkocsi két abroncsát megrongálta oly módon, hogy a bal hátsó abroncs és a jobb hátsó abroncs futófelületébe 1-1 darab csavart ütött”. A két cselekménnyel mintegy 130 ezer forint kárt okozott a sértettnek.

Hajós József - akit az ellene indult büntetőeljárások sem tartottak vissza attól, hogy volt párját zaklassa - távoltartása 2022. július 14. naptól folyamatosan érvényben van, azt az illetékes bíróság négyhavonta meghosszabbította.