Bűnügy

Vádat emeltek egy veszprémi tanítónő ellen, aki megalázta és megütötte a gyerekeket

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség egy 56 éves tanítónő ellen, miután többször is bántalmazta a rábízott gyerekeket. A vádhatóság felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Repkedtek a pofonok

Az 56 éves nő több mint húsz éve dolgozott tanárként, és 2013 óta tanított a Veszprém megyei általános iskolában, ahol „túlzott szigorúságáról volt ismert”. A tanítványaival szemben visszatérően durva, megalázó kifejezéseket használt, előfordult, hogy felrugdosta a gyerekek iskolatáskáit, földhöz vágta a füzeteiket.

Az ügyészség közleménye külön kitér arra, hogy egy testvérpárral milyen durván bánt: a fiú 2017-ben nyolcévesen, húga pedig 2019-ben, hétévesen lett a tanítványa. A fiút egyszer úgy megütötte, hogy az a padba verte a fejét és vérezni kezdett a szája. A kislány értelmi képességeire hibás házi feladata miatt tett bántó kijelentéseket, előfordult, hogy büntetésből elvette a tízóraiját, egy rossz feladatmegoldás miatt pedig szinte az összes lapot kitépte a füzetéből. 2020 elején pedig egy rossz feladatmegoldás miatt homlokon ütötte a padban ülő gyereket, aki a mögötte lévő padba verte a fejét. A gyerekeket ezután másik iskolába íratták.

Az ügyészség a tanítónővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a bíróságnak, valamint indítványozta a tizennyolc év alattiak nevelésétől való eltiltását.