Bűnügy

Tömegesen estek neki a rendőröknek a kerepesi cigányok

Többtucatnyi ember próbált megakadályozni egy rendőri intézkedést Kerepesen. A lakosok hangosan kiabálni, majd dulakodni kezdtek. A rendet végül csaknem egytucatnyi rendőrnek sikerült helyreállítani. A mentők három ember szállítottak kórházba - írja a Privátkopó bűnügyi portál.

Két személy „gyakran élvezi a rendőrség vendégszeretetét”

Egy férfiakból és nőkből álló kisebb tömeg próbált megakadályozni egy rendőri intézkedést, Kerepesen. Az utcai dulakodás azután kezdődött, hogy a rendőrök őrizetbe akartak venni egy férfit, aki jogosítvány nélkül okozott balesetet.

A rendbontók kiabáltak, szitkozódtak és próbálták akadályozni az intézkedést. A járőrök közúti ellenőrzést tartottak, de a férfi a rendőri jelzés ellenére gázt adott és próbált elmenekülni, majd egy távközlési oszlopnak is nekihajtott.

Az elkövető megpróbált elfutni, de végül elfogták. A 25 éves férfinak nem volt jogosítványa és a hatóságok számára sem volt ismeretlen - ismertette a csatornának Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dulakodás közben a rendőrség szolgálati kutyájáról egy nő lerántotta a szájkosarát, így az állat ráfogott az asszony alkarjára, akit emiatt kórházba vittek. A balesetet szenvedett sofőrnek és 35 éves utasának szintén ellátásra volt szüksége.

A rendet végül csaknem egytucatnyi rendőrnek sikerült helyreállítani. A nyomozók vizsgálata szerint a dulakodókkal szembeni fellépés szakszerű és arányos volt.

Az esetről Kerepes polgármestere is megszólalt. Gyuricza László pontosan tudja, hogy a dulakodás kikhez köthető. Mint mondta, a két személy „gyakran élvezi a rendőrség vendégszeretetét”.