Bűnügy

Több milliárd forintos költségvetési csalássorozat érintettje a magyarországi biztonsági piac egyik legnagyobb szereplője

Költségvetési csalás bűntett gyanújával indult nyomozás a biztonsági piac és a takarítás üzletág egyik legnagyobb szereplőjének vezetője ellen. A NAV pénzügyi nyomozói mintegy 2 milliárd 500 millió forintra teszik azt az összeget, amellyel a budapesti társaság megkárosíthatta az államot. A meggyanúsított cégvezetőt az egyik nagyhatalmú fideszes miniszter ügyvédje - dr. K. L. - védi.

A vagyonvédelem, a takarítás, valamint a létesítménygazdálkodás területén fajsúlyosnak számító vállalat került a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyeseinek látókörébe, amikor milliárdokat elsíboló úgynevezett alvállalkozói bukócégek ellen kezdtek nyomozni. Több simlis kft. ügyvezetőjét letartóztatásba helyezte az illetékes bíróság, azonban - rendkívül furcsa módon - a céggúla tetején álló, 2021-ben közel 10 milliárd forint nettó árbevételt produkáló vállalkozás irányítója szabadlábon védekezhet, a társasággal szemben korábban elrendelt büntetőjogi intézkedést (bankszámlák zárolása) pedig gyorsan feloldotta a nyomozó hatóság.

Az adónyomozók gyanúja szerint a vállalat mintegy 2 milliárd 500 millió forintnyi áfát csalhatott el.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított cégvezető védelmét az egyik nagyhatalmú fideszes miniszter ügyvédje - dr. K. L. - látja el.

A társaság mögött valódi nagyágyúk állnak (ami a cégnyilvántartásban látható, az csupán a „kirakat”), kitűnő kormánypárti és bűnügyi hatósági kapcsolatokkal.