Bűnügy

Roland mindent vissza akart adni, különben is egy nő miatt siklott ki az élete - de a szívtelen rendőrök nem hittek neki

Befejezték a szentendrei vizsgálók annak a jelenleg is letartóztatásban lévő, 33 éves férfinek az ügyét, akinek élete - állítása szerint - egy nő miatt siklott ki.

Alkudozni próbált a nyomozókkal

Utolsó bűncselekményének helyszínéről menekülve fogták el a rendőrök F. Rolandot. Pomáz, Szentendre és Budakalász utcáit járva betört üvegű autókat, feltúrt utastereket hagyott maga után - 17 nap leforgása alatt.

A 2022. január 21-én indult sorozat 2022. február 2-án ért véget elfogásával, majd a bíróság által elrendelt letartóztatásával.

Az eljárás végére a terhére rótt bűncselekmények száma tizenegyre emelkedett. Nyolc alkalommal parkoló autókat tört fel, egyszer alufelniket lopott, egy alkalommal lopott bankkártyáról próbált pénzt levenni, egyszer pedig volt élettársa házának kapuját rugdosta.

F. Roland először beszédesnek bizonyult, tetteit azzal magyarázta, hogy egy nő miatt siklott félre az élete. Később már megtagadta a vallomástételt, ám folyamatosan alkudozni próbált a rendőrökkel: ha nem veszik őrizetbe, mindent visszaad, és többé nem fog lopni.

A rendőrök nem éltek a felajánlott tárgyalás lehetőségével, bűnügyi őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását.