Bűnügy

Az „ultrafüggetlen” Polt Péter szerint a folytatólagosan korrupciós pénzeket elfogadó Völner Pál törvényesen van szabadlábon

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője még január 23-án intézett írásbeli kérdést Polt Péterhez. Egyebek mellett arra volt kíváncsi, vajon miért nem tartóztatták még le a korrupcióval gyanúsított egykori államtitkárt, Völner Pált ugyanabban az ügyben, amiben a szintén gyanúsított bírósági végrahajtói kar elnök elnökét, Schadl Györgyöt igen.

A függetlenség mintapéldánya Orbánnal néz meccset

A legfőbb ügyész válaszában azt írta: „a kényszerintézkedések esetében az arányosság elvét nem a terheltek viszonylatában kell alkalmazni, mindig az érintett személy vonatkozásában megállapított tényektől és körülményektől függ, mi az arányos kényszerintézkedés”.

Majd azzal zárta: „a Központi Nyomozó Főügyészség és a Fővárosi Nyomozó Ügyészség törvényesen, megalapozottan és szakszerűen járt el a kérdéssel érintett ügyekben". Vagyis a legfőbb ügyész szerint törvényes, hogy csak Schadl Györgyöt tartóztatták le, a folytatólagosan korrupciós pénzeket - összesen 83 millió forintot - elfogadó Völner Pált viszont nem.

Furcsa.