Bűnügy

Botrányos! Pedofil háziorvos zaklatta a betegeit, egyikük öngyilkos lett - a férfi még mindig vígan praktizál

Egy orvos úgy praktizálhat hosszú évek óta, hogy nyomozás indult ellene egy 14 év alatti lány megerőszakolásáért. A férfival szemben szexuális erőszak és személyi szabadság megsértése miatt indult eljárás, ám végül azt megszüntették. A sértett ugyanis öngyilkos lett.

Nyomkövetővel a lábán az egész országban szabadon mozoghatott

Az orvos 2016-ban egy autóbuszon ismerkedett meg egy kiskorú, mentálisan beteg lánnyal, akit elcsalt magához, majd a beleegyezése és akarata ellenére háromszor is megerőszakolta. A lány feljelentést tett, és az általa elmondottak alapján a nyomozás indult, amit később azért szüntették meg, mert a lány 2018-ban véget vetett az életének, az ő beszámolóján kívül pedig nem volt más bizonyítéka a nyomozó hatóságnak.

Azóta két hasonló ügyben is eljárás indult a doktorral szemben - írja a Blikk.

„Furcsa volt, hogy folyamatosan húzkodta a zokniját a doktor, de csak később tudtuk meg, hogy azért, mert nyomkövető van a lábán - mondta az egyik egészségügyi dolgozó, megjegyezve, folyamatosan téma volt, hogy az orvost nem szabad egyedül hagyni női páciensekkel, mert tapogatja őket, ahol csak lehet.

A férfi, mint azt a Fővárosi Főügyészség két héttel ezelőtti közleménye is tartalmazza, idén július 21-én, egy budapesti rendelőintézetben a vizsgálóágyon fekvő, kiszolgáltatott helyzetben lévő női beteget fogdosott. Az asszony panasszal élt az orvossal szemben, a történtekről a Nemzeti Védelmi Szolgálat is értesült, amely nemcsak az általa védett állomány, köztük az egészségügyi dolgozók korrupciós ügyeivel foglalkozik, de minden, a munkahelyükön, a munkakörük gyakorlásával összefüggésben elkövetett bűncselekmény esetén fellép. Az NVSZ ebben az ügyben is feljelentést tett a Budapesti rendőr-főkapitányságon, ahol elindult a nyomozás szexuális kényszerítés miatt.

A molesztáló orvos lábán egyébként azért volt nyomkövető, mert egy vele szemben szintén szexuális kényszerítés miatt folyó korábbi eljárásban bűnügyi felügyelet alatt állt. Dolgozni pedig úgy tudott, hogy nem kizárólag az otthonára szólt a személyi szabadság korlátozása, hanem az egész országban szabadon mozoghatott (ez már önmagában burleszkfilmbe illő - Pestiriport.info). Ez az ügy már a bíróság előtt van, mert az ügyészség márciusában benyújtotta a vádiratot.

A Blikk megkereste a Magyar Orvosi Kamarát, ahol arról érdeklődtünk, miképp dolgozhatott az orvos nyomkövetővel a lábán, tudott-e a munkáltató az ellene folyó eljárásokról, illetve indult-e vele szemben etikai vizsgálat. A lap a kamarától mindhárom kérdésre ugyanazt a kurta választ kapta: „Nincs erről információnk”.